İlimizde yaptırılacak olan üçüncü Endüstri Meslek Lisesi’ne hayırseverlerin katkısı sürüyor. Bugün imzalanan protokol ile birlikte imzalanan protokol sayısı 44’e yükseldi.

  Protokol törenine Vali Abdülkadir Demir, Hayırsever Mehmet Abak ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı.

 Vali Abdülkadir Demir, hayırseverlerin eğitime katkısının devam ettiğini, 60 derslikli okulun yapımı için bugün 44. Protokolün imzalanacağını söyleyerek, ihalenin önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi. Eğitime desteğin maddi boyutun çok ötesinde bir anlam taşıdığını dile getiren Vali Demir, “Denizli'de kayıtlara bakıldığında hayırseverler devletin çok üzerinde okul yaptırmış. Ama bu kez daha anlamlı bir çalışma yapılmış. Herkes gücü oranında eğitime katkıda bulunuyor. Okulumuza katkıda bulunan hayırseverlerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

 Hayırsever Mehmet Abak da, eğitime katkı vermekten mutlu olduklarını söyleyerek, önümüzdeki yıllarda da eğitime destek vermeyi düşündüklerini söyledi.

 Konuşmaların ardından okul protokolü Vali Abdülkadir Demir ve hayırsever Mehmet Abak tarafından imzalandı.

  Merkez Göveçlik mahallesine yaptırılacak olan “Denizli Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi” 43 derslikli olacak ve bodrum+zemin+2 kattan oluşacak. Toplam 8 bin 495 metrekare kapalı alana sahip olacak olan okulun inşaatının 2012 yılında bitirilmesi hedefleniyor.