Tamamı hayırsever işadamlarının bağışı ile yaptırılacak olan üçüncü Endüstri Meslek Lisesi için bugün Baykent Tekstil firması Adına Mehmet Baykent ile protokol imzalandı.
Valilik Makamında gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Yavuz Erkmen, Hayırsever İşadamı Mehmet Baykent, Denizli Eğitim Derneği Başkanı ve Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile Denizli Eğitim Derneği üyeleri katıldı.
Hayırsever İşadamı Mehmet Baykent, okulun hayırlı olmasını dileyerek, en büyük arzusunun ilerleyen dönemde bir okul Yaptırmak olduğunu söyledi.
Vali Yavuz Erkmen ise, Denizli’de şu ana kadar eğitime 3 model de yardımda bulunulduğunu, yeni yaptırılacak Endüstri Meslek lisesi ile yeni bir modelin sunulduğunu söyleyerek, 75 bin TL bağışta bulunan işadamları ile ortak bir okul yapılacağını İfade etti.
Vali Erkmen ayrıca, Ali Karabulut isimli vatandaşın Sırakapılar Mahallesinde bulunan 206 m2’lik arsasını eğitime bağışladığını ve isminin Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulunda bir sınıfa verileceğini söyledi.
Konuşmaların ardından işadamlarının katkıları ile yaptırılacak olan Endüstri Meslek Lisesinin protokolü, Vali Yavuz Erkmen, Hayırsever İşadamı Mehmet Baykent ve diğer protokol üyeleri tarafından imzalandı.
Göveçlik Mahallesinde yapılması planlanan Endüstri Meslek Lisesi toplamda 5 Milyon TL’ye mal olacak. Tamamı hayırsever İşadamlarının yardımıyla yapılması planlanan okula, 75 bin TL yardımda bulunan hayırseverlerin isimleri sınıflara verilecek. 40 Derslik ve 1200 öğrenci kapasiteli yaptırılacak olan okul, bodrum+zemin+2 kattan oluşacak.