Denizli‘nin Pamukkale ilçesine bağlı Milli Eğitim Koruma Derneği İlkokul’unda öğrenci ve velilerinin katıldığı kampanyada sonunda 180 bin adet kapak toplandı. 15 çuval kapak törenle sakatlar derneği başkanına teslim edildi. 
Ülke genelinde devam eden mavi kapak projesi kapsamında Pamukkale ilçesine bağlı Milli Eğitim Koruma Derneği İlkokulu öğrencileri ve velileri hayata geçirdikleri proje ile alkış aldı. 2 ay önce başlatılan mavi kapak toplama projesinde 180 bin adet mavi kapak toplanırken, toplanan kapakların 250 kilogram olduğu belirtildi. Toplanan mavi kapaklar, Denizli Sakatlar Derneği Başkanı Osman Çıyancı’ya teslim etti.
Okul bahçesinde yapılan törende konuşan okul müdürü Ramazan Kavurgacı, “Biz okul olarak bu güne kadar bir çok farklı proje ile ses getirmeye devam ediyoruz. Daha önce Denizli genelinde olmayan atık pil, atık yağ toplama gibi projelerde 1,5 ton atık yağ ve 300 kilogram atık pil topladık. Bu projeyi yaparken özellikle öğrenci velilerimizden ve öğrencilerimizden büyük destek aldık. Onların desteği ile bu kampanyada 180 bin adet mavi kapak topladık. Bu kapaklarla 1 adet tekerlekli sandalye alabileceğiz. Bu tekerlekli sandalyeyi komisyonumuzun aldığı karar ile engelli öğrenci ya da ailelerin yakınlarından varsa birine vereceğiz.Projelerimiz bundan sonraki günlerde de farklı alanlarda devam edecek.. Geri dönüşüm bilincini öğrencilerimize ve ailelerine anlatmaya ve bu konuda bilinçlenmelerini sağlamaya devam edeceğiz” dedi. Denizli Sakatlar Derneği Başkanı Osman Çıyancı ise, “2011 yılında hayata geçirilen bu kampanyada şu ana kadar 30 ton kapak toplandı. Bu kapaklardan elde edilen gelirlerle de 90 adet tekerlekli sandalye ve 3 adet akülü araç alındı. Denizli’deki okullar ve öğrenciler bu konuda duyarlılığını sürdürüyor” dedi.