Denizli Merkezefendi ilçesinde 18 okula z-kütüphane yapımıyla ilgili Denizli Valiliği toplantı salonunda protokol imzalandı. Yapılan protokole; Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak,  Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu katıldı.

18 Okula zenginleştirilmiş kütüphane yapılması protokülünde konuşan Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, "Denizli'ye geldiğimde kütüphanelere önem verilmesi gerektiğini söylemiştim. Buna belediyelerimiz ciddi karşılık verdi. Bu protokolde Merkezefendi ilçesi sınırları içinde 5 ilkokul, 3 ortaokul ve 10 tane liseye yapılacak olan bu zenginleştirilmiş kütüphanelerin takipçisi olacağız. Belediyemize teşekkür ediyoruz. 18 Okula z-kütüphane yapımı bana göre bir okul yapımı kadar önemli. Buralar, Türkiye Cumhuriyeti'ni ayağa kaldıracak nesillerin yetişeceği kütüphhaneler olacak. Öğrenciler bu kütüphanelerde kitaba ulaşmada zorlanmayacaklar. Çok önemli bir katkı. Bu takibimiz devam edecek. Denizli'deki zenginleştirilmiş kütüphaneleri sayısı diğer illere örnek olacak seviyeye ulaşacak. Kamuya hizmet bilincinin olması, öğrencilerin vatanına milletine sahip çıkan bir nesil olarak yetişmesi için bu kütüphaneler önemli." dedi. 

Denizli Merkezefendi ilçesine 18 okula toplamda 1.788 metrekare alana, 750 bin TL bütçeyle yapılması planlanan z-kütüphanelerde internetin olacağı, e-kitap, z-kitaplarla zenginleştirileceği belirtildi. Öğrencilerin dilediği zaman istediği kitaba ve bilgiye ulaşabileceği belirtilen z-kütüphanelerin 2017 yılında bitireleceği ifade edildi. Bu kütüphanelerin hayırsever desteğiyle yapılacağı protokolde 'Hayırsever: Merkezefendi Belediyesi' şeklinde belirtildi.