Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Servergazi Eğitim Kurumları'nın işbirliği ile ilköğretim 7.ve 8. sınıflar arasından düzenlenen '100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması' Servergazi Lisesi'nde gerçekleştirildi. 11 ildeki 140 okuldan 500 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere törenle ödülleri verildi. Ödül törenine Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Pamukkale Üniversitesi(Paü) Rektör Yardımcısı Ali Keskin, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ödül töreninden önce ünlü tiyatrocu Ahmet Yenilmez, "Mehmet Akif Konulu" adlı tiyatro Oyunu sergiledi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Organizasyon Tertip Komitesi Başkanı ve Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Recep Ali Yalçın, yarışmayı kitap okumaya ilgiyi artırmak, öğrencinin okuduğu kitaba göre anlama seviyesini görmesini sağlamak, özgüven duygusunu geliştirmek amacıyla düzenlediklerini söyledi. Yalçın, "Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte '100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması'nın dördüncüsünü gerçekleştirdik. Bölgemizin çeşitli okullarından gelen öğrencilerimize "100 Temel Eser" listesinden daha önceden duyurulan 10'ar eserle ilgili 100 soru yönelttik ve yarışmayı aynı gün içerisinde sonuçlandırdık, şimdi bu altın çocuklarımızı ödüllendiriyoruz." dedi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde yapılan "Türkiye Okuyor" ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Kitapla Buluşma Saati" uygulamasına ilave olarak Özel Servergazi Eğitim Kurumları ile beraber Ege bölgesi genelinde 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması'nı organize ettiklerini vurguladı. Akgül, yarışmayı düzenleyen Servergazi Eğitim Kurumları'na teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından yarışmada ilk üçe giren öğrencilerden sırasıyla İzmir Karşıyaka Özel Yamanlar ilköğretim Öğrencisi Seyhan Kahraman, Muğla Yatağan TEK Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Öğrencisi Hatice Aydın ve Denizli Akköy Merkez İlköğretim öğrencisi Fatmanur Koyuncu'ya ödülleri Vali Yardımcısı Ertekin tarafından verildi. Ertekin, ödülünü verirken "Bu organizasyonda emeği geçen herkese ve bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu organizasyon göstermiştir ki Servergazi Eğitim Kurumları'nın elde ettiği başarı tesadüfi değil sistemli ve planlı bir çalışmanın ürünüdür." ifadelerini kullandı. Yarışmaya katılan öğrencilerde 1. ve 10. sıralardaki öğrencilere altın madalya, 11. ve 20. sıradaki öğrencilere Gümüş madalya ve 21.-50. sıradaki öğrencilere de bronz madalya verildi. Yarışmada ilk 10'a giren öğrenci ve öğretmenlere de 400 ile 100 lira arasında değişen para ödülleri takdim edildi. Öte yandan NT Kırtasiye sponsorluğunda yapılan çekilişle 20 farklı öğrenciye de ödüller verildi.