5 yıl önce Emekli Müzik Öğretmeni Ayşe Gedizlioğlu tarafından kurulan ve hayatın tüm renkleriyle yaşanmaya değer olduğunu vurgulamak için adına Ebruli ismi verilen müzik grubunun üyeleri, AMATEM’de tedavi gören hastalara müzik ve enstrüman dersi veriyor. Ebruli grubunun kurucusu Ayşe Gedizlioğlu’nun gönüllü olarak başladığı derslerde, grup üyelerinden Arsev Yapsık, Denizli Devlet Hastanesi KETEM Hekimleri Dr. Mustafa Ali Ekiz ve Dr. Serap Bayur da enstrümanlarıyla destek veriyor.

AMATEM hastalarına vakit ayıran Ayşe Gedizlioğlu’nun başladığı derslerde bazı hastalar şarkı söylüyor, bazıları müzik aleti çalmayı öğreniyor bazıları ise sadece çalışmaları izleyerek hoşça vakit geçiriyor. Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, başhekim yardımcıları, psikiyatri doktorları ve hemşireleri de bazı çalışmalara katılarak moral veriyor.

Her insanın özel olduğunu, ne olursa olsun insanlara bunu hissettirmek gerektiğini vurgulayan Ebruli Grubu’nun Kurucusu olan Emekli Müzik Öğretmeni Ayşe Gedizoğlu, müzik çalışmasıyla AMATEM hastalarının kendilerini özel hissetmesini sağlamaya ve tedavilerine katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirtti. AMATEM hastalarıyla yaptıkları müzik çalışmalarının yıl boyunca devam edeceğini, taburcu olan hastaların isterlerse çalışmalara sürekli katılabileceğini dile getiren Gedizlioğlu, hastalara hayatın tüm ebruli renkleriyle yaşanmaya değer olduğu mesajını verdiklerini belirtti. Gedizlioğlu ayrıca kendilerine destek veren Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, diğer hastane yöneticileri ve psikiyatri hekimlerine ve personeline teşekkür etti.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural ise şöyle konuştu.”Ülkemizde sayılı hastanelerde bulunan AMATEM, hastanemiz ve hastalarımız için bir ayrıcalık oluşturuyor.  Bu tür çalışmalar da hastalarımız için bir ayrıcalık tabi ki. Ben gönüllü olarak hizmet veren Ayşe Gedizlioğlu ile ekip arkadaşlarına hastalarımızın tedavilerine katkı sağlamalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, çalışma bitiminde hastalarla sohbet etti.