Heyeti, Havaalanında, Kırgızistan Ekonomi Bakanı Arzybek Kozhashef tarafından karşılanan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, ilk önce Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev’le görüştü. 
İki ülke iş çevreleri arasındaki işbirliği imkânlarının artırılması ve yatırım imkanlarının ele alındığı görüşmede Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Atambayev’e, Kırgızistan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Marat Sharshekeev ile yakın bir şekilde çalıştıklarını ve Sharshekeev’in kendilerine projelerinden bahsettiğini anlattı.
Kırgızistan’daki oda sistemini iyileştirmeye dönük çalışmalara destek verdiklerini anımsatan Hisarcıklıoğlu, “Arkadaşlarımız Kırgız Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası ile çalıştı. Türkiye’de çok güçlü bir oda sistemi var. Almanya’dan sonra dünyadaki en güçlü ikinci oda sistemi.” dedi.

Türkiye-Kırgızistan Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması (YKTK) Anlaşması’nın bir an önce yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Atambayev’den iki ülke arasında taşıma sisteminin serbestleştirilmesini ve kotaların genişletilmesini veya tamamen kaldırılmasını talep etti.
Hisarcıklıoğlu, Ocak ayında Ankara’da yapılan iş forumunun devamının, Haziran ayında Kırgızistan’da yapılmasını önerdi.


Kırgızistan’ın Avrasya Ekonomik Birliği'ne üyeliğine de değinilen görüşmede, Kırgız ihracatçılarının tek taraflı olarak Avrupa Birliği tarafından sürdürülen Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi uygulamasından yararlanması için Kırgız-Türk iş çevreleri arasında işbirliği temaslarının yoğunlaşması gerektiği vurgulandı.
Hisarcıklıoğlu daha sonra, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kilci ve Kırgız Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Marat Sharshekeev ve Yönetim Kurulu üyeleri ile biraraya geldi. TOBB heyeti ayrıca, yapımına TOBB tarafından katkı sağlanan, Manas Üniversitesi kampüsü içindeki camiyi de ziyaret etti.