Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, teröre karşı verilecek mücadelenin bir parçasını da ekonomi oluşturduğunu belirterek, “Huzur olmadan ticaret, ticaret olmadan da zenginlik olmaz. Huzur-ticaret-zenginlik ancak bir arada olduğunda mümkündür.” dedi.
Girişimciliğin Türkiye'de daha çok desteklenmesi ve takdir edilmesi gerektiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, herkesin garanti işe baktığını, kimsenin risk almak istemediğini, bu algının değiştirilmesinin zorunlu olduğunu söyledi. Girişimcilerin Türkiye'nin rekabet gücünü de temsil ettiğini, bu yüzden onların gelişip büyütecekleri bir iş ve yatırım ortamını kurmanın, Türkiye'nin en öncelikli meselesi olarak ele alınması gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu konunun sadece iktisadi değil aynı zamanda sosyal bir konu olduğunu söyledi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin yurt içi ve yurt dışı kaynaklı bir terör dalgası ile karşı karşıya olduğuna dikkati çekerek, terör eylemlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar ile polis ve askerler için duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
“Hepimiz bu gelişmelerden büyük elem, üzüntü ve geleceğe yönelik kaygı duyuyoruz. Terör ve teröristler herkesin kendi işine huzur içinde odaklanmasını engelliyor, geleceğimizi karartıyor.” diyen Hisarcıklıoğlu, terör saldırılarının amacının, Türkiye'nin huzur ve istikrarını bozmak, toplumda korku havası ve kaos ortamı oluşturmak olduğunu söyledi.
Hisarcıklıoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Milletimizi ayrıştırarak, ülkemizin huzurunu bozmaya, kaos ve istikrarsızlık ortamı yaratmaya çalışanların oyunlarını, dün olduğu gibi bugün de boşa çıkaracağımıza inancım tamdır. Teröre karşı verilecek mücadelenin bir parçasını da ekonomi oluşturur. Özellikle gençlerimizin hayata tutunmaları, şiddet içeren ideolojilerin esiri olmamaları için; iş sahibi olmalarını, girişimci nesil olmalarını sağlamak zorundayız. Unutmayalım ki, huzur olmadan ticaret, ticaret olmadan da zenginlik olmaz. Huzur-ticaret-zenginlik ancak bir arada olduğunda mümkündür.”