Ziyarette, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Halim Mete, İbrahim Çağlar, Ali Kopuz, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Necdet Özer, Şahin Bilgiç, Salih Zeki Murzioğlu, İbrahim Burkay, Cengiz Günay, MemişKütükcü, Bülent Karakuş ve Yahya Toplu ile Kayseri, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Niğde il ve ilçe oda-borsa başkan ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.
Son dönemde Türkiye ekonomisi ve yurtdışı pazarlarda yaşanan gelişmelerin ele alındığı görüşmede, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ekonomi Bakanlığı ile ilişkilerin kendileri için çok önemli olduğunu, Türkiye’de üretimin, sanayinin ve ticaretin en önemli temsilcilerinden olan TOBB’un gerçekleştirdiği başta Ticaret ve Sanayi Şurası toplantıları olmak üzere tüm faaliyetlerde Ekonomi Bakanlığı ile beraber hareket etmekten duydukları memnuniyeti ifade etti.
"İçimizden birinin Ekonomi Bakanı olması bizim için büyük şans" diyen Hisarcıklıoğlu, Bakan Elitaş'ın sanayici ve tüccarların sorunlarına vakıf olduğunu, ilk milletvekili seçildiği tarihten beri kendilerine sahip çıktığını söyledi.
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da 2023 ihracat hedeflerine ulaşmak için ekonominin tüm çarklarının birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Bakan Elitaş ayrıca, Ekonomi Bakanlığı ile TOBB’un bu zamana kadar hep birlikte çalıştığını ve bu işbirliğinin diğer tüm kurum ve kuruluşlara örnek olması gerektiğini ifade etti.
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, “2023’e doğru giden yolda sanayicilerimizin, ihracatçılarımızın görüş, öneri ve eleştirilerini dinleyerek ilerleyeceğiz. Bu nedenle de başta TOBB olmak üzere tüm kuruluşlarımıza kapımız her zaman açıktır.” ifadelerini kullandı.
Ziyarette Hisarcıklıoğlu, Bakan Elitaş'a TOBB tarafından bastırılan Dede Korkut Kitabı hediye etti.