Tuğba Çansali Öğrenme Tasarımları’nın Denizli AB Bilgi Merkezi Avrupa Günü etkinliği için tasarladığı “60 Dakikada Avrupa” oyunu ilk olarak, 9 Mayıs Avrupa Günü’nde Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla oynandı. İkinci gün ise, Hilmi Özcan Anadolu Lisesi ve Gülay Kaynak Sarıkaya Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri “60 Dakikada Avrupa” bilgi oyunu etkinliğine katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Denizli AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Cansun Özdülger, gerçekleştirdikleri “60 Dakikada Avrupa” bilgi oyunu etkinliği ile Avrupa Günü’nde, gençlerin Avrupa tarihi, coğrafyası, kültürü, AB değerleri ve fırsatları hakkında eğlenerek bilgi sahibi olmasını hedeflediklerini dile getirdi.



Özdülger, bahsi geçen bilgi oyunu ile gençlerin, Avrupa Birliği ve değerleri hakkında bilgi sahibi olmalarının yanı sıra sorumluluk alabilme, belirli bir süre içinde verilen görevi yerine getirme, takım içinde strateji geliştirme, analitik düşünebilme, zamanı etkin kullanma ve ortak akıl yürütme gibi yetileri kazanma konusunda katkı sağlamasını amaçladıklarını ifade etti. Etkinlik çerçevesinde hazırlanan oyun hakkında bilgi veren Özdülger, uzmanlar tarafından uygulanan ve katılımcıların aktif olarak yer aldığı bu yöntemi tercih etmelerinin nedeni olarak, eğitimde son dönemdeki yenilikçi yaklaşımlardan yola çıktılarını belirtti.
Takımlar halinde birbirleri ile yarışan ve oyuna oldukça ilgi gösteren öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi. Avrupa Günü ve haftası etkinlikleri kapsamında lise öğrencileri ile gerçekleştirilen bu aktivite ile Denizli AB Bilgi Merkezi, iki günde toplam 225 öğrenciye ulaşmış oldu. İki gün boyunca etkinlik gerçekleştirilen okullarda AB Bilgi Standı açıldı ve Avrupa Birliği konusunda bilgilendirici yayınlar dağıtılıp öğrencilerin soruları yanıtlandı.