Pamukkale Colossae Otel'de gerçekleştirilen “E-İhracat Stratejisi Çalıştayı”nın açılış toplantısına katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dünyada artık reel ticaretin gerilediğini belirterek, buna karşın e-ticaretle ilgili rakamların hızlı bir artış trendinde olduğunu vurguladı. Zeybekci, “Artık E-ticaret alışkanlığı artıyor. Küresel ticaret içindeki payı 2012 yılında yüzde 5.7 iken 2014 yılında yüzde 8'e ulaştı. Dünya genelinde E-ticaret de yüzde 25 arttı" dedi. Türkiye'nin e-ticarete tam anlamıyla giremediğine dikkati çeken Zeybekci, "İhracatçılar, işadamları, Ekonomi Bakanlığı olarak seferberlikle E-ticaret konusunda farkındalığı artırmamız gerekir.” şeklinde konuştu.
Çalıştayda konuşan Türkiye İhracatçı Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de yeni bir kavram olan dijital dönüşümün kendi içinde hızla değişimini sürdürdüğünü ifade etti. 
E-ihracat Çalıştayı'nın hedefleri arasında, ihracatçı firmaların yeni pazarlara e-ihracat araçlarıyla daha etkin kanallar üzerinden ulaşabilmesi, pazar çeşitlendirilmesi ve sürdürülebilir ihracat modelinin yakalanabilmesi yer aldı. E-ihracatın mevcut durumu, gelişme potansiyeli, fırsatlar ve küresel konumunun değerlendirilmesi; sektördeki sorunların ve risklerin tanımlanması; paydaşların tespit, görüş ve değerlendirmelerinin yapıldığı çalıştayda, söz konusu tespitler ışığında e-ihracatın geleceğine yön verecek “E-İhracat Stratejisi ve Eylem Planı” oluşturuldu. 
Çalıştay ile ilgili değerlendirmeler yapan Başkan Necdet Özer, elektronik ticaretin çok hızlı ilerlediğini belirterek, “Günümüzde e-ticaret, çok önemli hale geldi. Dünyanın birçok ülkesinde üreticiler ve ihracatçılar, artık online olarak ticaret yapmaktadırlar. İlimiz, bölgemiz ve ülkemiz e-ticaret konusunda duyarlı olmalı ve ticaretin bu şekliyle de alışverişini hızlandırmalıdır. Bu kapsamda gerçekleştirilen ‘E-ihracat Çalıştayı’nın olumlu yansımalarını göreceğimize inanıyorum.” dedi.