Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ramazan Canural, obezite’nin giderek yaygınlaştığını ve buna önlem alınmazsa çocuklarda ciddi sağlık ve sosyal problemler doğurabileceğini söyledi.
 
Uz.Dr. Canural, “ Günümüzde hayat şartlarının zorlaşması anne-baba’nın çalışmasını zorunlu hale getirmiştir. Bu durum da çocukların beslenmesine yeterince özenin gösterilememesine neden olmaktadır. Ayrıca düzenli aktivite yoksunluğu, hareketsiz yaşam tarzı, çok fazla televizyon seyretme ve bilgisayar kullanımı gibi faktörlerde çocuklarda obeziteye sebep olmaktadır.” dedi.
 
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Canural, “ Obezite diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de hızla artmaktadır. Obezite’nin birçok riski bulunmakta ve birçok hastalığında sebebi olmaktadır. Obez çocuklarda normalin üstünde tansiyon ve kalp hastalıklarına rastlandığı görülmektedir. Şeker hastalığında artış, fazla kilolar sebebi ile de kemik ve eklemlerde baskı sonucu anormal gelişim özellikleri gözlenmektedir. Ayrıca obez çocukların kilo problemi sebebiyle psikolojilerinin bozulduğu düşük benlik saygısı, depresyon, içe kapanma ve sosyal ortamlardan uzaklaşma gibi sorunlara da yol açtığını söyleyebiliriz.” dedi. 
 
Obezite’nin tedavisi hakkında da açıklamalarda bulunan Uz.Dr. Canural, “Çocuklarda obezite tedavisinin en önemli parçalarından bir tanesi, anne babaların ve sağlık uzmanlarının duyarlı ve pozitif bir yaklaşım benimsemeleridir. Çocukların normal gelişim süreçlerini etkilemeden ve cesaretlerini kırmadan tedavi sürdürülmelidir. İleri safhalarda ise birçok tedavi şekli denenebilir. Bunlar; düzenli beslenme tedavisi, fiziksel aktivitelerin arttırılması, davranış tedavileri ve ilaç tedavileri şeklinde olabilir.” diye konuştu.