Denizli’de 1980 yılından bu yana diş hekimleri, diş laboratuarları ve ağız diş sağlığı merkezlerine tedavi üniteleri alet ve cihazlarının satışını ve teknik servisini yapan Ünlü Ege Diş Deposu, bölgenin en büyük deposu olarak hizmet vermeyi sürdürüyor. Denizli’de Doktorlar Caddesi üzerinde 300 metre kare satış mağazası toplam 600 metre kare alanda 7 kişi ile Aydın, Uşak, Afyon, Burdur, Manisa, Muğla, Isparta ve Kütahya’da bulunan yaklaşık 500 diş hekimine hizmet verdiklerini belirten Ünlü Ege Diş Deposu Sahibi Süleyman Ünlü, sarf ve demirbaş malzemelerde gerin alım garantisi ile satış yaptıklarını söyledi. Denizli’den bölgeye verdikleri hizmeti AR-GE çalışmalarıyla da desteklerini doçent ve profesörlerden oluşan 6 ekiple sürekli diş hekimlerinin kullandığı cihaz ve demirbaşların daha verimli kullanılması için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Süleyman Ünlü, bölgede diş hekimlerinin kullandığı cihazlara teknik servis hizmetini de kendilerinin sunduklarını dile getirdi. Türkiye’nin en büyük ve en sağlam firmalarının bölge bayiliklerini de yaptıklarını ifade eden Ünlü, “Denizli’de 150’ye yakın diş hekimimiz var. Bölgede ise 500 diş hekimimize diş laboratuarına ve ağız diş sağlığı merkezlerine hizmet veriyoruz. Her ay düzenli müşteri ziyaretleri yaparak sipariş alıyoruz. Bir diş hekimi muayenesini baştan sona kuracak malzeme ve ekibi sağlayabiliriz. Kesinlikle üniversiteler tarafından araştırma çalışmaları tamamlanmamış, AR-GE çalışmaları bitirilmemiş ürünlerin satışını gerçekleştirmiyoruz. Satışını yaptığımız tüm ürünlerin beğenilmemesi halinde geri alım garantisini sunuyoruz. Sattığımız teknik cihazların ve demirbaşların bölgede tek olarak servis hizmetini de biz yürütüyoruz. Sattığımız her ürünün birebir orijinal parçalarını bulunduruyoruz” dedi.

Soysal sorumluluk

Ünlü Ege Diş Deposu olarak sosyal sorumluluk adı altında 10 yıldan bu yana geleneksel olarak Diş Hekimleri Haftasında düzenlenen seminer ve tekinliklere sponsor olduklarını hatırlatan Süleyman Ünlü, “Firma olarak bu yılda geçtiğimiz hafta sonu Karahayıt Colessea Otel’de Denizli Diş Hekimleri Odası önderliğinde düzenlenen ve iki gün boyunca devam eden, “Termodental 2010 Bilimsel Sempozyumunu’ ana sponsorluğunu üstlendik. Seminerin ardından geleneksel yemeğimizde diş hekimlerimiz bir yılın yorgunluğunu attı. Diş Hekimleri Odası Başkanı İrfan Karababa’ya plaket verdik. Diş hekimlerimizden kazandığımızı yine diş hekimlerimizin yararına kullanıyoruz. Diş hekimlerinin hastalarına daha kaliteli hizmet sunabilmesi için sektörle ilgili tüm yenilikleri yakından takip ederek, çağa ayak uyduruyoruz. Firmamızda görevli ekiplerimizi sürekli hizmet içi eğitimlere alarak kendilerini yenilemelerini ve geliştirmelerini sağlıyoruz. İl dışı ve yurt dışı eğitim seminerlerine de personel gönderiyoruz. Denizli’de sosyal sorumluluğumuz gereği sektörlerle ilgili seminerlere ve etkinliklere önem veriyoruz” dedi.

Sektör daha hareketli olabilir

Diş hekimlerinin ve diş sektörü ile ilgilenen tüm firmaların çok daha hareketli günler yaşamasının mümkün olduğunu dile getiren Süleyman Ünlü, “Diş hekimleri ile özel muayenelerle ilgili kamu, özel sektör arasında tam bir yapılanma sağlanamadı. Devlet hastaneleri ile özel muayeneler arasında sevk zinciri sistemi hayata geçmediği için zor duruma düşen diş hekimleri, muayenelerini kapattı. İlimiz genelinde 90’a yakın, sorumlu olduğumuz bölgede ise 600’e yakın muayene kapandı. Buralar açık olmaydı muayenehane de çalışanlar, muayenehanelere diş hazırlayan laboratuarlarla birlikte yaklaşık 2 bin kişinin daha istihdam edilmesi söz konusu olabilirdi. Vatandaşa sunulacak böyle bir kolaylığın biz ve bizim gibi diş depolarına dönüşü de çok olumlu olurdu. Firma olarak her şeye rağmen diş hekimlerine ürün satıp para kazanmaktan çok, hekimlerimiz için neler yapabiliriz, sektöre nasıl yenilikler getirebiliriz, son teknoloji ile üretilen cihazlarla diş hekimlerini nasıl buluştururuz bunların çalışmalarını yapıyoruz” dedi.