Denizli İl Genel Meclisi (DİGEM) 2011 yılı yatırım bütçesinin en iyi şekilde değerlendirilerek kullanılması amacıyla ilimiz genelinde bulunan köy muhtarları ile bir araya geliyor. Dün Tavas, Kale ve Beyağaç’ta gerçekleşen toplantıların ardından bugün DİGEM Başkanı Halil Pekdemir başkanlığında Serinhisar ve Acıpayam ilçelerine bağlı köy muhtarları ile bir araya gelindi.

  Serinhisar’da düzenlenen toplantıya DİGEM Başkanı Halil Pekdemir’in yanı sıra, Serinhisar Kaymakamı Zeyit Şenel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı, İmar İşleri Müdürü Niyazi Dayanır ve Yol Ulaşım Müdürü Zihni Ertuğrul katıldı.

  DİGEM Başkanı Halil Pekdemir, burada muhtarların köyleri ile ilgili sorunlarını dinleyerek, 2011 bütçesi kapsamında eksikliklerin giderileceğini söyledi.

  Köy muhtarları ile yapılan toplantı Acıpayam İlçesinde devam etti. Buradaki toplantıya Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar da katıldı.

  Toplantıda konuşan DİGEM Başkanı Halil Pekdemir, düzenlenen toplantılarda amaçlarının 2011 yılı yatırım bütçesinin iyi bir şekilde değerlendirmek olduğunu söyleyerek, “Geçmişe göre sürekli iyiye gittiğimiz görülüyor. Bizim amacımız sizler köylerinize daha iyi hizmet çabası içinde oluyorsanız, bizlerde il genel meclisinin kaynaklarını buralarda en iyi şekilde hizmete dönüştürmektir. Türkiye’de yerel yönetimlere, İl Özel İdarelere, belediyelere verilen yetkilerle, önceden Ankara’ya kadar götürülen işler şimdi İl Özel İdaresi sizlerin yanına geliyor. Bu büyük bir nimettir. Köylerimize ve köy muhtarlarımıza büyük yetkiler gelecek. Köy Kanun Taslağı kapsamında, muhtarların sosyal güvenliği sağlanıyor, maaşı iyileştiriliyor, köyü ile ilgili köy muhtarlıklarına bütçe oluşturulacak. Bu bütçe köyün nüfusu ve büyüklüğüne göre hazırlanacak. Bütçenin kullanımı ile ilgili olarak da, muhtarlar azaları ile meclis oluşturacak ve onay için Kaymakamlığa sunacak” dedi. 


  Köy muhtarları da,  köyleri ile ilgili olarak ihtiyaçları olan konular hakkında bilgiler verdiler. Muhtarlar, kilit taşı, yol problemlerinin giderilmesi, oyun grubu, köy konağı ve okullarda iyileştirme için kaynak aktarılması, altyapıda yaşanan problemlerin giderilmesi, okul ve mezarlıklara duvar yapılması konularında taleplerde bulundular.