Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği'nin (DETKİB), Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) olarak isim değiştirilmesi törenine katıldı.

            Törene Bakan Kavaf’ın yanı sıra Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekilleri Mithat Ekici, Mehmet Yüksel ve Mehmet Salih Erdoğan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Oda Başkanları, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile davetliler katıldı.


 

            DENİB Başkanı Kocasert Denizli'nin ihracat performansının daha doğru bir şekilde yansıtılması, hem diğer sektörlerde faaliyet göstermekte olan Denizlili ihracatçı firmalara da hizmet edebilmek için DENİB adını aldıklarını bundan sonra ihracatçıların kendi şehirlerinde hizmet alabilme kolaylığının sağlanacağını söyledi.


 


            Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, geçmişten bugüne kadar çok büyük yollar kat edildiğini söyleyerek, yapılan isim değişikliği ile çok büyük bir adımın atıldığını ve sonucun tüm Denizli halkına ve ihracatçılara hayırlı olmasını temenni etti.


 

            Vali Yavuz Erkmen ise, üretime katkı yapan herkese teşekkür ederek, yeni dönem ile birlikte bilgi ve becerilerin çok daha güzel sonuçlar ortaya çıkaracağını ”Geçen yılla mukayese edildiği zaman ihracat rakamlarındaki artış, çalışan işçi sayısındaki artış neredeyse kriz öncesi sayılarına yaklaşmamız bunlar güzel sonuçlardır. Yeni dönem ile birlikte arkadaşlarımızın bilgi ve becerilerinin şu ana kadar bir topluluk haline gelememiş ihracat anlamında zayıf kalmış diğer sektörlere doğru da kaldırılması ile çok daha güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Esas Denizli’nin gerçek hüviyeti bundan sonra ortaya çıkacaktır. Çünkü bugüne kadar pek çok kalemimiz başka yerde yazılıyordu, başka İllerin içerisinde geçiyordu. Bazıları hiç geçmiyordu. Dolayısıyla yeni dönemde Denizli biraz daha gerçek yüzünü yansıtacaktır” dedi.


            Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli'ye 2003-2009 yılları arasında toplam 1 milyar 612 milyon 560 bin lira tutarında kamu yatırımı yapıldığını, son bir yılda yapılan yatırımların ise bir önceki yıla göre 9 kat artış gösterdiğini söyledi. Bakan Kavaf, birliğin bundan sonra DENİB çatısı altında toplanarak sektörlerin daha güçlü ve daha aktif hale geleceğini kaydetti. Denizli'nin Ege Bölgesi'nde önemli bir sanayi şehri olduğunu, ürettiği, sattığıyla düzenlediği organizasyonlarla rüşdünü ispatladığını ifade eden Bakan Kavaf, “Ocak-Temmuz döneminde Denizli'nin ihracat rakamı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39,6'lık bir artışla 719 milyon 111 bin 946 Dolar olarak gerçekleşmiştir. Sadece Temmuz ayında Denizli'nin geçen yıla göre ihracatının artış oranı ise yüzde 55'tir. 2009-2010 yıllarının Ocak-Temmuz dönemini karşılaştırdığımızda ilk 3 sırayı alan ülkelerden Almanya'ya yapılan ihracatta yüzde 25,5'lik, İtalya'ya yüzde 53,5'lik, İngiltere'ye olan ihracatımızda da yüzde 22,3'lük bir artış meydana gelmiştir. Bugün Denizli'nin ihracatının geldiği nokta da başta ev tekstili olmak üzere konfeksiyon ürünleri çok önemli bir yer tutmakla birlikte mermer, kablo, kuru yemiş, yaş sebze-meyve ihracatımızı artıran sektörler olarak gelişmektedir” dedi.


            Yapılan konuşmaların ardından Bakan Kavaf'a, DENİB Başkanı Kocasert tarafından, plaket verildi. Tören, Denizli İhracatçılar Birliği yazılı mermer işlemeli panonun açılış kurdelesi kesilmesiyle sona erdi.