Denizli Belediyesi, onarımı ve restorasyonu gerçekleştirilen tarihi Konyalıoğlu Evi ve Osman Bey Konağı’nı yaşayan birer mekan haline getirdi. Zamana karşı direnen tarihi binalarda bundan sonra yöresel yemekler tadılacak, yöresel ürünler sergilenecek.
Denizli Belediyesi, onarımı ve restorasyonu gerçekleştirilen Konyalıoğlu Evi ve Osman Bey Konağı’nı yeniden yaşanabilir hale getirdi. Denizli’ye özgü mimari yapısı ile çevresini saran apartmanlara adeta meydan okuyan yan yana inşa edilmiş her iki kültürel miras bundan böyle hem Denizli insanına hem de turizme hizmet verecek. Restoran ve kafe olarak yararlanılacak tarihi mekanlarda yöresel tatlar ve Osmanlı Mutfağı’ndan örnekler Denizlililerin beğenisine sunulurken, bu önemli mekanlar da aynı zamanda yöresel ürünler sergilenecek ve satışı gerçekleştirilecek.
Şehrin en gözde yapıları arasında gösterilen Konyalıoğlu Evi ve Osman Bey Konağı’nda geçirilecek anın, geçmişe kısa bir yolculuk anlamına da geldiğini dile getiren Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, Denizli’ye çok güzel iki mekan kazandırdıklarını söyledi. Meserret Sokak’da yan yana bulunan tarihi binaların yeni bir işlerliğe kavuştuğunu dile getiren Ök, “ Denizli Belediyesi Konyalıoğlu Evi’ni Denizli Valiliği tarafından restorasyonu tamamlanmış halde geçen yıl devir aldı. Denizli Belediyesi de iç tefrişatını tamamladı. Burayı o tarihi dokusuna uygun restore ettik. Yan taraf da bulunan Osman Bey konağı diye adlandırdığımız yeşil bina olarak da bilinen 1903 yılında Osman Bey tarafından inşa edilmiş bina ile bir bütünlük sağlamak amacıyla bir takım düzenlemeler yaparak birleştirdik. Her iki binada yaptığımız iyileştirmeler ile Denizli halkına açık yeme içme mekanları oluşturduk. Herkesin buraya gelip geleneksel Denizli yemeklerini tadabileceği bir mekan haline getirdik. Biz bu evlere aynı zamanda birçok fonksiyonda yükledik. Konyalıoğlu Evi’nin zemin katlarında küçük mağazalar planladık. İki odasında Denizli’ye ait yöresel ürünlerin, el sanatların satıldığı, tanıtıldığı alışveriş mağazası haline getirdik. Aynı zamanda bu mekanda yine Denizli’ye ait cam ürünlerinin sergilendiği ve satışının yapıldığı Denizli’de ki cam sanatını ön plana çıkaran küçük camlardan takıların, aksesuarların yapıldığı bir mekan yaratacağız. Osman Bey konağının alt katın da bir cam atölyesi planlıyoruz. Orada insanlar cam sanatı ile ilgili kurs alabilecekler” dedi.
Yapılan düzenlemeyi iyi huylu virüs olarak nitelendiren Ök, bu tür tarihi binalara sahip olanlara düzenlemenin örnek teşkil edeceğini dile getirdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “ Biz burada yaşayan mekanlar oluşturmak istedik. Bölge Altıntop Mahallesi. Biz burayı Denizli Belediyesi olarak ‘Altıntop Adası’ olarak adlandırdık. Burası da tam da bu bölgenin ortasında, merkezinde bir yer. Burası gezildiğinde çok fazla eski eve rastlamak mümkün. Hatta birçoğu koruma altına alınmış. Denizli Belediyesi olarak bunların iki tanesinin restorasyonunu tamamladık. Bundan sonra etraftaki evlerin sahiplerinin yatırım yapacak kişilerin buranın bu sokağın dokusuna uygun olarak o evleri restore etmeleri gerekiyor. Biz bu mekanları iyi huylu virüs olarak görüyoruz. Bu mekanı kazandırarak bu mahalleye iyi huylu virüsü atmış olduk. Ayrıca buranın üst yapısı da tamamlanacak. Üst yapı tasarımını tamamen diğer caddelerden farklı düşünüyoruz. Tamamlandığında bu ara sokaklarda asma aydınlatmaların kullanıldığı yollarda ışıklı havuzların olduğu tarihi dokuya uygun bir sokak kültürü oluşturtmak istiyoruz. Altıntop Adası’nı kültür merkezi olarak hedefledik. Burası gelecek de 24 saat yaşayan ışıl ışıl herkesin sokak aralarında dolaştığı canlı bir yer haline gelecek.”