Denizli'de hafta sonu yaşanan sel felaketinin ardından yaraların sarılmasına devam ediliyor. Son yılların en şiddetlisi olarak tespit edilen yağışın ardından afetin boyutları da ortaya çıkıyor. Şehrin özellikle alt yapı projesinin geçmediği ve son yerel seçimlerde belediyeye bağlanan Yenişehir, Servergazi, Kınıklı gibi yerleşim birimlerinde ciddi hasarlar meydana geldiği belirlendi. Bölgede neredeyse bütün yollarda taşkın sularından dolayı çökme, kaldırımlarda hasar, ev ve işyerlerinde su baskınları olduğu, bazı okullar ve sitelerde duvarların yıkıldığı, yağmur suyu ızgaralarının tamamına yakınının tıkandığı belirtildi.
Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmud Göngör, sel felaketi ve ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hasar tespitlerinin Valilik, Belediye, Bayındırlık ve Afet İşleri Müdürlüğü personelinden oluşan 12 ekiple devam ettiğini söyleyen Güngör, "Hafta sonu meydana gelen sel, bir afettir. 2008'de kentimizde metrekareye 328 kg. yağış düştü. 2009'da 850 kg.'a ulaştı. 21 Haziran gününe kadar ise 2009'daki yağışı yakaladık. Son yağmurda metrekareye 62 kg. yağış düştü. Üstelik bu değer, lokal olarak gerçekleşti. Dağlardaki yağışın şiddeti çok daha fazladır. Kısa süreli şiddetli yağmur, taşkınlara dönüşerek önünde ne varsa sürükledi ve ızgaraların tıkanmasına yol açtı. Belediye seferber olduk, 380 personelimiz sabaha kadar çalıştı, 150 araç ve 75 motopomp taşkın sularının tahliyesinde kullanıldı." dedi. Başkan Yardımcısı Güngör, yağışın hemen ardından 420 ev ve işyeri baskını ihbarı alındığını ve tamamına ulaşıldığını kaydederek, "12 ekip, selin boyutlarını belirlemeye ve hasar tespitine devam ediyor. Ardından yaraları saracağız. Bakanlıklar nezdinde destek isteyeceğiz." şeklinde konuştu.

Öncelikle yağmurun şiddetinin selde etkili olduğunu vurgulayan Güngör, şunları kaydetti: "Dağlardan gelen sel sularının beraberinde getirdiği pislikler ve oluşan taşkın, ızgaraları tıkadı. Yağmurun kısa zamanda etkisini arttırması ve ızgaraların tıkanmasıyla su alt yapıya ulaşamadı. Alt yapının yanlış olduğu iddiaları var, oysa de ve doğru bir projedir. 420 ev ve işyeri su baskını ihbarının 287'si, alt yapı projesine dahil olmayan bölgelerden geldi. Bir diğer sebep de maalesef yağmur suları ve çatı oluklarından akan suların kanalizasyon hattına akması. Bu da aşırı yağışlarda kanalizasyonların taşmasına yol açmaktadır. Vatandaşlarımızdan ricamız, çatı oluklarını kanalizasyon hatlarına bağlamasınlar. Alt yapı projemizden sonra üst yapıyı oluştururken bu olukları yağmur suyu hatlarımıza alacağız. Ayrıca 25-30 yıldır Bodrum katlarına ruhsat verilmiş. Alt yapı hatları ise bodrumun daha üstünden geçiyor. Bu sebeple Bodrum katlarda maalesef su baskınları yaşanıyor. Alt yapı projemizle bu sorunu da tamamen çözüyoruz."