Denizli'de internet haberciliğinin anlatıldığı radyo programına konuk oldum. Doğuş Radyo'da İskender Doğan Bey'le yaptığımız söyleşide internet haber sitelerinin sıkıntılarını anlatmaya çalıştık. İnternet haber sitelerinin bir türlü yasasının çıkmayışından, yaklaşık 4 yıldır mecliste bekletildiğinden bahsettik. Aslında zor değil bir an önce yasa çıksa da biz de bir kimliğe kavuşsak diye hararetle bekliyoruz. www.haberdenizli.com gibi bir çok site ekmeğini bu işten kazanıyor. Vergisini bu işten veriyor, kirası istihdamı derken yeni bir iş alanı, tek eksiğimiz yasamız. Değerli devlet büyüklerimiz bu işe bir el atsa iyi olacak.

Her Medya organının bir kanunu var, bu kanun sayesinde bunlara reklam desteği sağlanıyor. Ama biz internet haber siteleri olarak kendimizi bir yere koyamıyoruz. Kendi çabalarımızla ayakta durmaya çalışıyoruz. Reklam desteği ne demek derseniz; mesela bazı kurumlar var bayramlarda özel günlerde, duyurularda reklam veriyorlar. Fiyatları belli olan bu reklamlar Basın İlan Kurumu (BİK) üzerinden yayıncı kuruluşlara veriliyor. Biz bu işleyişten yararlanamıyoruz. Bizim bir tanınırlığımız olmadığı için ne kurumlardan ne de BİK aracılığıyla reklam alabiliyoruz.

Korkumuz şu; yarın seçimler başladığında partiler de aynı bahaneyle bize reklam vermez ise biz, istemesek de parayı verenin düdüğünü çalan siteler olarak hayatiyetimizi devam ettireceğiz. Bunun için sesimiz daha yüksek çıksın diye Denizli İnternet Medyacıları Derneği'ni kurduk. Ekmeğini bu işten çıkaran bir çok site sahibi ve çalışanı derneğimize üye oldu. Çalışmalarımız devam ediyor. Daha güzel olacak inşallah.

Selametle...