Eğitim ve Yönetimde Politika Analizleri ve Stratejik Araştırmalar Derneği (EYPASAD), ‘ İl  Belediye Başkanlığı’ dalında Denizli Belediyesi’ni ‘Yılın En İyi Stratejik Yönetim ve Uygulama Yapan Kurumu’ seçti. Ankara  Rixos Otel’de düzenlenen törende ödülü Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci aldı. 

Eğitim ve Yönetimde Politika Analizleri ve Stratejik Araştırmaları Derneği (EYPASAD)’ın bu yıl ikincisini düzenlediği ödül töreninde en iyi stratejik plan hazırlayan yönetim ve kuruluşlar ödüllendirildi.

Rixos Otel’de düzenlenen törende 9 kategoride 16 kurum ödüle layık görüldü. Türkiye genelinde yapılan yarışmada Denizli Belediyesi ‘ İl  Belediye Başkanlığı’ dalında ‘Yılın En İyi Stratejik Yönetim ve Uygulama Yapan Kurumu’ oldu. Bakanlık dalında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Müstakil Kurum ve Kuruluş dalında Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi dalında Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, İl Özel İdareleri kategorisinde Ankara İl Özel İdaresi, üniversite ve eğitim kurumunda Bartın Üniversitesi, Basın ve Yayın Kuruluşu’nda TRT Genel Müdürlüğü, ilçe belediyeleri arasında Ankara’nın Yenimahalle Belediye Başkanlığı, Yerel Yönetime Bağlı Kurum dalında da Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü birincilik ödüllerine layık görüldü. EGO Genel Müdürlüğü de jüri özel ödülü aldı.


Ulusal Düzeyde 2. Türkiye'in En İyi Stratejik Yönetim ve Uygulama Yapan Kurumu Yarışması Ödül töreninde konuşan EYPASAD Başkanı Mustafa Murat, yarışmayla amaçlarının kurum yöneticilerinin ileride daha sağlıklı görüş almalarına katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Kurumsal yapıların sürekli iyileştirilmesi için ekonomik unsurlarını esas alan anlayışları teşvik etmeyi hedeflediklerini kaydeden Murat, stratejik yönetim planlarıyla şeffaflık ile hesap verilebilirlik anlayışının hayata geçirildiğini dile getirdi.


Yarışmanın jüri başkanı Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Kurt da yöneticiler için dünün yarınları organize etmede iyi bir yol gösterici olması gerektiğine işaret ederek stratejik planların hazırlıkların yapımında bunun önemine işaret etti. 6 ana başlık ve 109 alt başlıkta kurumların değerlendirme süzgecinden geçtiğini belirten Kurt, “ Kurumlardan gelen materyalleri inceledik. Aynı zamanda akademisyenlerimizle saha çalışması yapıldı. Stratejik yönetim, liderlik, finansman yönetimi, insan kaynakları yönetimi, toplumsal sonuçlar, mali kontrolden oluşmaktadır” dedi.

‘ İl  Belediye Başkanlığı’ dalında ‘Yılın En İyi Stratejik Yönetim ve Uygulama Yapan Kurumu’ ödülünü alan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, kurumsallaşma sürecini tamamlayan ve stratejik planlama konusunda tüm kriterleri yerine getiren Denizli Belediyesi’nin bu ödüle layık görülmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Uzun zamandır geleceğe dönük planlamalar yaptıklarını dile getiren Zeybekci, “ Kurumsal kimliğini oluşturan, tüm birimleriyle ileriye dönük planlamalar yapan bir kamu kurumuyuz. Önümüzü görmek, daha kaliteli hizmet vermek ve kaynakları iyi kullanan bir yapıya sahip olmak için biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Çalışmalarımızın böylesine önemli bir kurum tarafından ödüllendirilmesi bizi son derece mutlu etti. Akademisyenlerden oluşan bir jürinin yaptığı değerlendirme bizim için son derece önemli. Demek ki doğru işler yapıyoruz” dedi.