Danıştay, 7. sınıf Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) yürütmesinin durdurulmasına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı itirazı kabul etti. 2010-2011 yılında 7. sınıflar için SBS yapılacak.

Danıştay 8. Dairesi, bir velinin başvurusu üzerine, 25 Ekim'de 7. sınıf SBS'nin yürütmesinin durdurulmasına oyçokluğu ile karar vermişti. Milli Eğitim Bakanlığı da karara itiraz etmişti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Bakanlığın itirazını oyçokluğu ile kabul etti. Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, öğrencilerin sınav tartışmalarından ve mahkeme kararlarından olumsuz etkilendiğine dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2011 yılı sınav uygulama takviminde 7. sınıf SBS'nin tarihini 5 Haziran 2011 olarak duyurmuş, bununla birlikte 'Danıştay'ın 2010/6672 esas No'lu kararı ile yürütmesi durdurulmuştur.' hatırlatmasında bulunmuştu.

Öte yandan Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, "Çocuklar sınav tartışmalarından, mahkeme kararlarından, iptallerden, geriye doğru düzeltmelerden etkileniyor." dedi. Sınavın gerekli ya da gereksiz oluşunun ayrı bir konu olduğuna dikkat çeken Etyemez, "Eğitim konusunda karar vericileri tarafından planlanmış süreci, başka yöntemlerle durdurmak bu tür sonuçları ortaya çıkarıyor." diye konuştu. Eğitim süreci ile ilgili planlamaların eğitimciler tarafından yapılması gerektiğinin altını çizen Etyemez, aynı problemin üniversiteye giriş sınavında da yaşandığını hatırlattı.