Denizli Belediyesi tarafından Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda hava kirliliğinin önlenmesi konusunda seminer düzenlendi. Seminerde yakıt kalitesi, yakma sistemleri ve yakım teknikleri anlatıldı. 

Seminerin açılış konuşmasını Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan yaptı. Gökoğlan, dünyada yaşanan çevre sorunları içerisinde en fazla yer tutan sorunlar arasında çevre kirliliği, çevre kirliliği içerisinde de hava kirliliğinin geldiğini kaydetti. Hava kirliliğini azaltmak için çalıştıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Gökoğlan, “Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde, İlimizde yakılacak yakıtların yanma veriminin artırılmasını, buna paralel olarak yakıt tüketimi ve bacadan atılan kirletici emisyonlarının azaltılmasını sağlayarak hava kalitesinin artırılması yönünde çalışmalar sürdürülmektedir.” diye konuştu.
Doğru yakma teknikleriyle de daha ekonomik ısınmanın mümkün  olduğunu söyleyen Gökoğlan, “Kalorifer kazanları, katılımcılara öğretilen tekniklerle yakıldığında, hem hava kirliliği önlenir, hem de yakıtın bacadan uçmasını önleyerek apartman ekonomisine de katkı sağlanır. Ayrıca, binaların güvenliğinden, kalorifer kazanın yakılmasından ve kazan güvenliğinden apartman görevlileri sorumlu olduğu için, katılımcılara özellikle doğru yakma teknikleri ile bina ve kazan güvenliği konusunda bilgiler veriyoruz.” dedi. Gökoğlan ayrıca tüm vatandaşları duyarlı olmaya çalışarak sözlerine şöyle devam etti:“Bu şehirde hep birlikte yaşıyoruz. Kendi sağlığımız, çocuklarımızın sağlığı için kaloriferleri doğru yakıp hava kirliliğini önlemeliyiz. Ayrıca kalorifer kazanları doğru yakılmadığında alınan yakıtın bir kısmı yanmadan bacadan uçup gitmektedir. Bacadan yanmadan çıkan bu zehirli gazları yine bizler soluyoruz. Tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.”
Halk Eğitim Müdürlüğü Ateşleme Eğitmeni Enver Zenci, yakıtlar, brülör, katı yakıtlar, gaz yakıtlar, sıvı yakıtlar konusunda bilgi verdi.