Denizli'de eğitime destek veren hayırseverleri plaketle ödüllendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, herkesin gelip geçici olduğunu önemli olanın gök kubbede hoş seda bırakmak olduğunu belirterek, insanların yaptıkları iyiliklerin teşvik edilmesi halinde bunun artacağını söyledi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Denizli'ye gelen Cumhurbaşkanı Gül, Karahayıt Colossae Otel'de hayırseverler için düzenlenen plaket törenine katıldı. Törende Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Nihat Zeybekci, 11. Motorize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy ve Emniyet Müdürü Atilla Çınar da hazır bulundu.

Töreninin açılış konuşmasını yapan Vali Erkmen, 16 yıl sonra şehre gelen Cumhurbaşkanını Denizli'de görmek ve misafir etmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Erkmen, "Ziyaretiniz Denizli için moral ve güç olmuştur. Denizli birlik beraberlik içerisinde Sayın Bakanımızın öncülüğünde hep birlikte tüm milletvekili, kamu yöneticileri, yerel yöneticiler, vatandaşlar büyük bir kalkınma hamlesindedir. Bulunduğu çıtayı yükseltmeyi hedefledik. Yılda 2.5 milyar dolar ihracat yapan ilimizde, sanayi sektörü yanında en önemli özellik de hayırseverliktir. Hayırseverlerimiz eğitime yaptıkları destekle büyük bir boşluğu doldurmaktadır. Denizli'yi şereflendirdiniz, tüm Denizli adına şükranlarımızı arz ediyoruz." dedi.

Devlet Bakanı Kavaf da Cumhurbaşkanı Gül'ün Denizli'ye gelişiyle kendilerini şereflendirdiğini dile getirerek "Denizli, Türk ekonomisi içinde önemli bir Aktör haline gelmiştir. 2.5 milyar dolarlık ihracat ve ülkeye kazandırdığı katma değerle ülkenin lokomotif şehirlerinden biri. Sanayicisi, turizmcisi, çiftçisi esnafıyla Denizli'yi dünyada parlayan bir yıldız haline getirmek için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Tüm bu süreçlerde desteğinizi arkamızda hissettik. Cumhurbaşkanımızın Denizli'ye teşrifleri bize güç vermiştir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül ise, Denizli'ye, 16 yıl gibi bir aradan sonra Cumhurbaşkanı seyahati gerçekleştiğini kaydederek, "Arzu ediyorum ki bütün şehirlerimiz Cumhurbaşkanlarını görsünler. Çünkü aynı zamanda tüm illerimize bir moral oluyor. Devlet Başkanının olması, motivasyon dayanışma oluyor. Denizli'ye geçen yıl gelecektim ama sağlık sorunlarından dolayı gelemedim. Denizli karlı, bembeyaz, Pamukkale gibi olmuş. En son gelişimin üstünden çok vakit geçti. Şehre girerken bile Denizli'deki değişiklikleri görmemek mümkün değil." şeklinde konuştu.

Denizli'nin Türkiye'nin farklı şehirlerinden biri olduğunu anlatan Gül, "Ülkemizin her şehrinin kendine has özelliği var. Her karış vatan toprağı bizim için değerlidir. Denizli'nin de kendine has özelliği var. Bunun en önemlisini burada gördük. Çok değerli müteşebbis ve işadamları ve hayırseverlere takdim ettiğimiz armağanlar onların yaptıklarını takdir ettiğimizin göstergesi. İnsanların hayır yapabilmesi kendi birikimlerinden başkası için de ayırabilmesi için kazanması gerekir. Ancak kazananlar bunu yapabilir. O şehrin canlılığı, müteşebbis ruhu ve azimli kararlı olması lazım. Bu vasıfları Denizli taşıyor. Kendine güvenen öz güveni olan marka şehirlerimizden birisidir. Tüm illerimizin böyle olmasını gönül istiyor. Şehirlerimiz başarıyla yarışıyorlar. Denizli'nin bu başarısı Türkiye'ye örnek oluyor. Bundan kıvanç duyuyoruz, hepinizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Denizli'de sanayinin yanı sıra, turizm, tarım madencilik ve diğer alanlarda da çok büyük başarıların olduğunu hatırlatan Gül, sözlerine şöyle devam etti: "2.5 milyar dolar ihracat yapması Anadolu kentinin başarısıdır. 1 milyon üzerinde turistin gelmesi başlı başına bir başarıdır. Ekonomik kriz tüm Türkiye'yi etkilediği gibi Denizli'yi de etkiledi. Yapılabilecek şeylerle ilgili hep beraber bazı kararlar aldık. Memnuniyet verici olan bu krizden en çabuk çıkan ülke olduysa, Denizli'de en çabuk çıkan il oldu. Bunu rakamlarla takip ediyoruz. Bundan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Bu kadar fabrikayı açmak, bu kadar istihdam etmek kolay değil. Bunların giderleri devlet hazinesinden karşılanmıyor. Sizler kendi şirketlerinizi yöneteceksiniz, idare edeceksiniz, kazanacaksınız ve kazandıklarınızdan maaş ödeyeceksiniz. Bütün bunları dengelemek ve sonunda hüzünlü olmadan hepsinin maaşlarını alması sizin becerinizdir. Ne kadar iftihar etseniz azdır. Sizler kazanacaksınız, kazandıracaksınız, vergi ödüyorsunuz, ihracat yapıyorsunuz. En hayırlı insanlar olarak görevini en iyi şekilde yapıyorsunuz."

İşadamlarına üniversitelerden yararlanması çağrısında da bulunan Gül, "Bu üniversiteler açılırken kendiliğinden açılmadı. Şehrin ileri gelenleri siyasetçileri Ankara'ya ne kadar gidip gelmişlerdir. Üniversiteler açılınca şehirden kopuk olmamaları gerekir. Bilim yuvası olurken şehre ve ülkeye büyük katkısı olmalıdır. İş hayatının üniversiteden yararlanması önemlidir. Üniversite ve odalar hep beraber kurduğu teknoparktan herkes faydalanmalı. Klasik sistemlerle devam etmeyin. O bakımdan Türkiye zenginleşirken ve gelişirken üretimi ve üretim şekli değişecektir. Buna göre kendimizi organize etmezsek sonra sıkıntı çekeriz." dedi.

'İNSANLARIN YAPTIKLARI İYİLİKLER TANINIR'

Denizli'de hayırsever vatandaşların çok olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra şunları kaydetti: "Kayseri'de de insanlar birbirleriyle hayırseverlikte yarışırlar. Eskiden herkes eviyle bağıyla bahçesiyle yarışırdı, şimdi görüyorum ki hayırseverlikte yarışıyor. Neticede bütün bunlar sizleri onurlandıracaklardır. Bütün ailenizi, bütün çocuklarınızı sizin açtığını okullarda, sizin açtığınız hastanelerde, az önce öğrendim. Bunu başka yerde duymamıştım. Geçitler yapıyormuş işadamları buralarda. Onun üstünden geçecek insanların hayır duaları, sevgileri size yeter. Neticede herkes gelip geçicidir. Bu kubbede hoş seda bırakmak önemlidir. Şunu hepimiz biliyoruz ki insanların yaptıkları iyilikler tanınır, takdir edilirse arkasından daha çok gelir. Toplum olarak insanlık için iyi şeyler yapanları sahiplenmemiz, takdir etmemiz ve örnek almamız gerekir."

Törende Cumhurbaşkanı Gül, hayırsever Orhan Abalıoğlu, Mustafa Kaynak, Hüseyin Erikoğlu, Nevzat Karalp, Hulusi Kulaklı, Necdet Kabaklıoğlu, Musa Kazım Manasır ve Yaşar Kımıl'a eğitime verdiği desteklerden dolayı plaket vererek toplu fotoğraf çektirdi. - DENİZLİ