ATV’nin sevilen dizisi Çocuklar Duyması’nın yapımcısı Birol Güven’in dizinin Denizli bölümleri için köy aradığını duyan Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük’ün MHP’li Belediye Başkanı Abdulkadir Uslu, dizinin yapımcısı ve oyuncularına gelin benim beldemde çekimlerinizi yapın çağrısında bulundu.

Dizi çekileri için üzerlerine düşen ne ise yapmaya hazır olduklarını belirten Başkan Uslu, “Kızılcabölük el dokuması tekstil ürünleri ile ünlüdür. Beldemizde tekstil ürünleri el yapımı ağaç tezgâhlarda dokunur. Tarihi evlerimiz nostalji kokak sokaklarımız dizinin çekileceği stüdyoyu aratmaz. Denizli örf ve adetlerinin kuşaktan kuşağa aktarılarak geldiği ve yaşandığı yer Kızılcabölük’tür. Denizli şivesini en iyi biz kullanırız. Köy düğünleri en görkemli ve geleneklerimize uygun olarak bizim beldemizde yapılır. Beldemiz daha öncede birçok belgesele, klip çekimine ve dizi çekimine ev sahipliği yaptı. Gerekirse belde sakinlerimiz bile dizi filminde gönüllü olarak görev alır. Usta oyunculara da taş çıkartacak performans sergiler. Ben belediye başkanıyım ama aynı zamanda karikatüristim yani sanatçıyım. Beldemizdeki ustalarımız dedelerinden öğrendikleri el dokuması yöntemiyle ‘Trova’ Filminin kostümlerini bile hazırladı. Dizinin Denizli çekimlerinin yapılabileceği en uygun yer Kızılcabölük beldesidir. Yapımcı Birol Güven, Denizli’de köy arayarak kendini yormasın. Buyursun gelsin, dizisini beldemde çeksin. O ekip buraya gelirse dizinin sadece iki bölümünü çekip gidemez. Ben bundan eminim. Benim beldemde dizilere konu olacak yaşatılan o kadar çok gelenek var ki izleyicileri ekranlara kilitler. Doğal güzelliğimiz, insanlarımızın sıcak kanlığını ve misafir perverliği, koruduğumuz doğal yapımız ve yaşattığımız geleneklerimizle beldemizde en az on bölüm çekilebilir” dedi. 

Dikkatler Denizli’ye çevrildi

7 yıl aradan sonra ekranlara geri dönen ATV’nin sevilen dizi Çocuklar Duymasın’ın son iki bölümünde boy gösteren “Denizlili Dünürler” gözlerin bir anda Denizli’ye çevrilmesine yol açtı. Dizinin yeni bölümlerinde büyüyen ve artık bir genç kız olan kahramanlarından Duygu ile sevgilisi Berke’nin evlenmeye karar vermesi sonucu ortaya çıkan Denizlili aile, “şiveleri ve diyalogları” ile dikkat çekti. İzleyicileri adeta ekran başına kilitledi. Duygu’yu oğulları Berk’e istemek ve söz kesmek için kalabalık bir dünür kadrosu ile İstanbul’a gelen Denizlili ailenin maceraları dizinin son iki bölümüne damgasını vurdu. Çocuklar Duymasın dizisinin bundan sonraki birkaç bölümünün merkezine de Denizli İli’nin yerleşeceği kaydedildi. Dizinin ünlü yapımcısı Birol Güven, Twitter'daki sayfasında "Çekimlerimiz için Denizli'de Ege'li ailemizi bağrına basacak bir köy arıyoruz. Bundan sonra da Denizli'nin değil o köyün adını anacağız" diyen ünlü yapımcı "Denizlili köylüler, lütfen bana ulaşın bu yaz düğün yapacağız sizin orada. Denizli sosyetesini de çağırmayacağız" diye çağrıda bulundu.

Beldemiz doğal dizi seti

Yapımcı Birol Güven’in istediği her şeyin Kızılcabölük’te var olduğunu, diziyi ve ekibi ağırlamaktan gurur duyacaklarını belirten Belediye Başkanı Uslu, “Dizinin yapımcısının istediği şive ve anlatmak istediği köy düğünü gelenekleri bizim beldemizde hala yaşatılıyor. Beldemizde düğünler sokaklarda yapılır ve Perşembe gününden başlar. Düğünlere katılım büyük oranda yöresel kıyafetlerle olur. Dev kazanlarda misafirlere ikram edilmek üzere mevsimine göre yaprak sarması veya patlıcan dolması hazırlanır, yanında mutlaka keşkek ve ilave yemekler olur. Düğünlerde kadınlar ve erkekler ayrı ayrı gönüllerince eğlenirler, yöresel çalgıcılar eşliğinde yöresel oyunlar oynarlar. Düğün Pazar akşamı bittikten sonra pazartesi günü ‘Gelin Ertesi’ yapılır. Yeni gelin damadın tüm akrabalarıyla tanıştırılır. Beldemizde daha önce sanatçı Efe, klip çekti. Şoray Uzun Yolda ekibi günlerce çekim yaptı. TRT’nin belgesel programı ‘Gezelim Görelim’ defalarca beldemizde çekildi. TRT’nin sevilen dizisi ‘Bağ Bozumu’ da beldemizde çekildi. Bu dizide belde sakinlerimizde görev aldı. Biz belde ve belde sakinleri olarak dizilere, belgesellere ve kameralara zaten alışığız. Buyurup gelsinler Denizli’deki çekimleri Kızılcabölük’te hep birlikte yapalım” dedi.