Denizli’nin Çal İlçesinde meydana gelen yangındae edinilen bilgiye göre, Dağmarmara mahallesinde 3 kişilik bir ailenin ikamet ettiği evde, gece geç saatlerde elektrik kontağından yangın çıktığı tahmin ediliyor. Yangının ilerlemesi üzerine çatısı toprak olan iki katlı toprak evin çatısı anne-baba ve kızları Gülben’in üzerine çöktü. Enkaz altında kalan anne Habibe, baba Halil ve kızları 12 yaşındaki Gülben feci şekilde oaly yerinde can verdi.

Yanan eve gelen aile yakınları enkazdan çıkan fotoğraflara bakarak gözyaşları döktü.

Yangından ölen Halil Göktürk’ün Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın halasının oğlu olduğu bilgisi edinildi. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan yangınla ilgili açıklamalarda bulundu, “yangının tam sebebini şu anda tam bilmiyoruz amae elektrik kontağından dolayı olduğu söyleniyor. Sabaha doğru 03.30-04.00’a doğru yangın meydana geliyor. Tabi ahşap bina ve toprak olduğu için yangın hızla yayılıyor. İlk önce anne ve baba dışarı çıkıyor, sonra da çocuk olduğu akıllarına geliyor. Geri döndükten sonra da, evin içindeki ahşap balkon çöküyor. Çökme olunca da içinden çıkamıyorlar. Baba Halil Göktürk, benim de hala oğlu oluyor. Aileden geriye 19 yaşındaki Gülcan kızımız kaldı” dedi.

Yangında hayatını kaybeden Halil Göktürk’ün ablası, Aynur K., kardeşinin ve yeğenin fotoğraflarına bakarak göz yaşları döktü.