Olay, bugün saat 20.00 sıralarında Fatih Mahallesi 1925/9 Sokak numara 15´de meydana geldi. Bir kadının bıçak zoruyla kaçırıldığına dair gelen ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri olay yerine hareket etti. Polislerin geldiğini gören K.C., tabanca çekerek polislerin evden uzaklaşmalarını istedi. Dün (Salı) Aile Mahkemesi´nde görülen boşanma davası sonrası eşini bıçak zoruyla evine götürerek rehin aldığı ortaya çıkan K.C.´nin etkisiz hale getirilmesi için değişik birimlerden birçok polis olay yerine geldi. Eşi Reyhan Cabar´ın iki aylık hamileyken çocuğunu aldırması üzerine boşanmak isteyen K.C.´nin olay günü boşanma davasına girdikten sonra eşini bıçak zoruyla evine götürdüğü belirlendi. Eşinin boşanmak istememesine sinirlenen alkollü K.C. yaklaşık 3.5 saat boyunca evinde eşi Reyhan Cabar´ı tabancayla rehin aldı.

Rehin alma olayı sırasında evin ışıklarını kapatan ve bulundukları odanın kapısının arkasına koltuklarla barikat kuran K.C. polisin ikna çabalarına uzun süre direndi. Rehin alma olayı sırasında evden zaman zaman bağırma ve çığlık seslerinin geldiği duyulurken, polis evin etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Nöbetçi Müdürü Tan Sağoğlu, yaklaşık 3.5 saat süren rehin alma olayında, K.C.´yi saat 23.30´da ikna etmeyi başardı ve silahını bırakıp evden çıkmasını sağladı. Geniş güvenlik önlemleri altında polis aracına bindirilen K.C. ilk olarak sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Denizli Devlet Hastanesi´ne götürüldü. K.C.´nin eşini rehin tuttuğu odanın dağınık olması ve bira kutuları dikkatlerden kaçmadı.

K.C. eşiyle boşanmak istediğini ancak, boşanmamakta direndiğini söyleyerek, ''Ne olursa olsun ben boşanmak istiyorum. Bunu o istedi. Pişman değilim' dedi. K.C. daha sonra Emniyet Müdürlüğü´ne götürülürken, rehin alınan Reyhan Cabar´da bir süre sonra Denizli Devlet Hastanesi Adli Tıp Kurumu´na getirildi. Büyük korku yaşadığı görülen R.C. yüzünü kapatarak görüntüsünün alınmasına engel olmaya çalıştı. Polis rehin alma olayıyla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğünü belirtti.