enizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, 16 mahallenin içme suyu şebekesini tamamen yenilediklerini belirterek, vatandaşların artık yenilenen şebekeden evlerine ulaşan suyu kullanabileceklerini söyledi.
Başkan Zeybekci, Belediye Encümen Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında il gündemindeki konuları değerlendirdi. Birçok mahallede su kesintisinin olduğunu hatırlatan Zeybekci, bunun bilinçli olarak yapıldığını dile getirdi.

Zeybekçi, "Şu anda ilk 4 paketteki mahallelere bu akşam ilk defa tamamıyla yeni şebekeden su verilecek. Vatandaşlarımız Parayla alınabilinecek sulardan daha kaliteli su içebilecek. Kalitesiyle her şeyi ile en sağlıklı suya kavuşmuş oldular. Bu mahallelerimizde alt yapı hizmetlerince çalışan kişilere ve sabır gösteren vatandaşlara teşekkür ederim." dedi.

İlk etapta 16 mahalleye su verileceğini daha sonra kademeli olarak diğer mahallelere de su verileceğini ifade eden Zeybekci, Denizli Kültür ve Sanat Vakfı (DESAV) Başkanı Ziya Tıkıroğlu'nun Çatalçeşme'deki Çallı Evi'nden tahliye edilmesi konusunda kendisiyle görüştüğünü belirtti.

DESAV'ın şimdiye kadar her talebini yerine getirdiklerini ancak vakfın Çallı Evi'nde faaliyetlerini sürdürmesinin doğru olmayacağını defalarca söylediklerini anlatan Zeybekci, "Bizzat kendim 'Denizli Belediyesi'nin içinde kendine başkanlık katında bir oda vereyim. Tüm sekretarya ve hizmetleri için başkanlık özel kalem müdürlüğü ilgilensin. Sanat çalışmalarınız yapın' dedik. Buranın boşaltılması konusunda böyle bir siyasi sebep yok." diye konuştu.

Denizli Oto Santral Garajı'nın yapımı başlamasından önce yüzlerce toplantı yaptıklarını dile getiren Zeybekci, "Bu toplantılar sonunda üç defa oylama yaptık. Olduğu yerde kalması kararını verdik. 'Garajın burada olması yanlıştır.' diye söylenen sözlerin tamamı demokrasiye çoğunluğun saygı göstermemek şeklinde diye algılıyorum. 'Ben söylersem doğrudur. Bu yapılırsa ancak demokrasi yerine gelir. Uzlaşmayı sonuna kadar destekliyorum ama benim söylediğim söz üzerine uzlaşırsak uzlaşmış oluruz.' Demokrasi bu mudur? İlk önce şahsen benim görüşümde garajın şehir dışında olmasıydı. Ama danışma meclisindeki 40 kişi ortak akıl üretti. Herkes iddiasını ortaya koydu. Çok daha mantıklı geldi. Denizli belediyesi de çoğunluğun görüşüne itibar etmesi son derece doğaldır." şeklinde konuştu.

Kız Meslek Lisesi'nin yıkılması konusunda Denizli Belediyesi'nin etkisi olup olmadığı konusundaki sorulara Zeybekci, bu konuda otoritenin Valilik olduğunu hatırlattı.

Zeybekci, spora siyaset karışıp karışmadığı konusunda soruları ise kendisinin geçen dönemde birkaç kez gündeme getirmesine rağmen üye bile yapılmadığını açıkladı.