Denizli’de Aysan Raf Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Tin, 2011 yılı ortalarında tamamlanacak 3 milyon Avroluk ek fabrika binası ve makine yatırımı ile üretim kapasitelerini dört kat yükselteceklerini söyledi. 110 olan çalışan sayılarını da 160’a çıkartacaklarını belirten Şahin Tin, Bulgaristan ve Polonya bulunan şube ve montaj ekiplerine ilave olarak Bosna Hersek, Ürdün ve Mısır’a da şube kuracaklarını ifade etti. Yıllık cirolarının yüzde 10’luk bölümünü AR-GE’ye ayırdıklarını fabrikalarda kullandıkları makinelerin bir bölümünü de kendilerinin imal ettiğini söyleyen Şahin Tin, “Türkiye’de 200’e yakın raf imalatçısı var. Aysan raf olarak Anadolu’nun en büyük raf imalatçısıyız. Türkiye’nin de ilk üçe giren raf firmaları arasındayız. Raf imalatında Türkiye’yi merkez üs yaparak, Aysan Raf olarak sektörün lokomotifi olmak istiyoruz. Teknoloji ile raf sistemlerini bir araya getirerek, yeni dekoratif, estetik çok sağlam depo ve market rafları imal ediyoruz. Üretimimizin yüzde 30’luk bölümünü de Almanya, Belçika, Hollanda, Ukrayna, Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan ve Arap ülkelerine ihraç ediyoruz. 2011 yılında pazarlama ağımızı daha da genişleteceğiz. Dünyanın farklı ülkelerine açacağımız şube ve kuracağımız montaj ekipleriyle ihracatımızı arttıracağız. Aysan Raf olarak dünyayı rafa kaldıracağız” dedi.

 

Kapasite ve istihdamı arttıracağız

 

Aysan Raf olarak şu an 110 çalışanla birlikte yılda 24 bin ton raf sistemi imal ettiklerini, ek fabrika binası alınan yeni makinelerle birlikte yaptıkları 3 milyon Avroluk yatırımla 2011 yılında, yıllık üretimi 96 bin tona çıkartacaklarını 160 kişiye de iş vereceklerini hatırlatan Tin, “Dünyadaki son teknoloji kullanılarak üretilen profil çekme hattı, otomatik raf kıvırma hattı, elektronik CNS ahşap sistemleri 10 tane hidrolik ve eksantrik pres makinelerinden satın aldık. Aldığımız makineler önümüzdeki aylardan itibaren gelmeye başlayacak. Makinelerin kurulması ve tam kapasite ile üretime geçmesi 2011 yılı ortalarını bulacak. Yeni makinelerimizle birlikte 50 kişiye daha iş vereceğiz. Yıllık 24 bin ton olan üretim kapasitemiz dört kat arttırarak, 96 bin tona çıkartacağız. Denizli’de ürettiğimiz raf sistemlerini Balkan ve AB ülkeleri, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika’ya gönderiyoruz. AB’ye gönderdiğimiz raf sistemlerini o bölgenin en kaliteli mağazaları kullanıyor. 2011 yılında Bosna Hersek’e Yugoslavya Bölgesine hitap edecek, Ürdün’e Suriye, Lübnan ve Arap ülkelerine hitap edecek ve Mısır’a Libya ve Cezayir’e hitap edecek şubeler ve montaj ekipleri kuracağız. Yaptığımız üretimi daha çok ihraç etmek için pazarlama ağımızı güçlendireceğiz, AR-GE çalışmalarına daha da fazla ağırlık vereceğiz” Dedi.        

 

Anadolu’nun en büyüğüyüz

 

Aysan Raf’ın Anadolu’nun en büyük raf imalatçısı olduğunu Türkiye’nin ise raf sektöründe merkez üs olmasını istediklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Tin, “Yeni açtığımız İstanbul, Antep ve İzmir bürolarıyla iç Pazar ve ihracata yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Yeni pazarlara girmeyi ve ürünlerimizi geliştirmeye önem veriyoruz. Geçen ay Cin’in en büyük şehri Shanghai’de düzenlenen ve 180 ülkenin katıldığı EXPO fuarını ziyaret ederek Türkiye standımızı da gördük. Denizli’de ileri teknoloji kullanarak ürettiğimiz raf sistemlerimizi bu ülkelerdeki mağazalarda tanıtıp satışını yapacağız. Fabrikalarımızda şuan dekoratif raf, ahşap raf ve tel ekipmanları üzerine üretim yapıyoruz” dedi

 

Çelik rafla başladık

 

Aysan Raf’ın 1984 yılında cıvatalı çelik raf üretimi ile sektöre girdiğini, kaliteli üretim ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak büyüdüklerini anlatan Aysan Raf Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Tin, “Yurt içinde geniş müşteri yelpazemizle, raf sistemleri üzerine anahtar teslimi çalışmalar yapıyoruz. Günümüzde önemli bir sektör olan lojistik firmaları ile tüm sanayi raflarının ürün yelpazesini fabrikamızda üretiyoruz. Aldığımız işlerin tamamını da anahtar teslimi olarak en kısa sürede, en kaliteli ve en güvenilir şekilde teslim ediyoruz. Ahşap ve metal raf sistemleri ile de ürün yelpazemizi geliştiriyor. Müşterilerimize ilave seçenekler sunabiliyoruz.” Dedi.