Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Bodrum Belediyesi'ne yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilenler arasında belediye meclis üyesi, imar ve şehircilik müdürü, belediye personeli ve işadamlarının da bulunuyor. 
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’nce 16 Eylül 2009 tarihinde Bodrum Belediyesi'ne yönelik projeli çalışma başlatıldı. Yürütülen çalışmalarda, görevi kötüye kullanarak, cafe, restoran, otel gibi işyerleri için usulsüz ruhsat işlemleri yapıldığı, imara aykırı, tadilat ve onarım izni verildiği, bunun karşılığında işletme sahiplerinden bağış adı altında farklı firma adına çek ya da nakit para alınarak maddi menfaat temin edildiği tespit edildi.
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda yaklaşık 32 ay süren projeli çalışma sonucu 60 personelin katılımıyla 28 Mayıs 2012 tarihinde Bodrum’da 8, İzmir’de 5 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Toplam 23 şüphelinin yakalandığı operasyonda, 15 şüpheli ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, belediye meclis üyesi M.Ö., imar ve şehircilik müdürü H.A., N.D., Y.A., V.K., O.B., S.G. ve O.Ç olmak üzere 8 zanlı gözaltına alındı. KOM ekipleri ayrıca tahkikat sürecinde 39 şahsın şüpheli sıfatıyla, 8 şahsın müşteki sıfatıyla, 24 şahsın ise bilgi sahibi olarak ifadesine başvurdu.
Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki sorgularının ardından, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet, irtikap, gizliliğin ihlali ve haberleşme gizliliği ihlal' suçlarından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.