Denizli’de 15 temmuz darbe girişimin ardından devam eden  FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir çok belediyenin atık toplama işini yürüten işadamı Volkan Kartlı tutuklandı. Tutuklama kararı sonrası bir açıklama yapan Kartlısan Geri Dönüşüm Şirket sahibi Volkan Kartlı'nın babası Hasan Kartlı şirketlerine kayyum atandığı ve devlet tarafından şirketlerine soruşturma başlatılmadığını belirtti. 

Oğlu Volkan Kartlı'nın tutuklanma gerekçesi olarak FETÖ'ye ait olduğu iddia edilen Denizli İş Adamları Derneği ve Zirve Derneklerine üye olması gösterildiğini belirtti. Bu derneklere ise 17/25 olayları öncesi belediyelerin teşviki ile oğullarının üye olduğunu iddia etti. 17/25 Aralık soruşturmaları sonrası geri adım attıklarını ve hiç bir şekilde FETÖ örgütüne ait kurum ve kuruluşlarına üyeliklerinin olmadığını ifade etti.

OHAL kapsamında bir şikayetle bile insanların tutuklandığı söyleyen Kartlı, rakip firmaların şikayeti üzerine oğlunun tutuklandığını iddia etti. Denizli'de belediye seçimleri öncesi Denizli Belediyesi'nin geri dönüşüm işlerini yürüttüklerini, 2015 sonrası Merkezefendi Belediyesi'nin geri dönüşüm işlerini yürüttüklerini fakat Merkezefendi Belediyesi'ne yapılan şikayetler sonucu belediyenin anlaşmayı fes etmek istediğini aktardı.

Devir dargın olma değil bir olma vakti diyen Kartlı, "Şehitler ve gaziler gibi bizde malımız ve canımızla vatanımız için bu bedeli ödeyeceğiz." dedi.