Çal pazarının kurulduğu pazartesi günleri Çal içinde sivil ve resmi ekiplerle görev yaparak halkımızın huzurlu bir şekilde alışverişlerini yapmalarını sağlayan Çal ilçesi emniyet amirliği ekipleri bu hafta yeni bir başarıya imza attılar ve vatandaştan tam not aldıkları belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Çal pazarına vatandaş gibi alışveriş yapmaya gelerek piyasaya sahte para sürmeye çalışan İ.G. adlı şahsı hareketlerinden şüphelenerek takibe alan görevliler. İ.G.’nin pazarcı esnafından küçük alışverişler yaparak devamlı 100 liralık vermek suretiyle para üstü aldığının tespit edilmesi üzerine, yapılan operasyonda yakalanan şahsın üzerinde 8 adet sahte 100 liralık yakalanarak tutanak düzenlenmiş ve zanlı İ.G., Çal emniyet amirliğine alınarak ilk ifadesinden sonra hakkında düzenlenen evraklarla adliyeye sevk edilmiştir.

Olayın açığa çıkmasında Çal belediyesi zabıta ekiplerinin de Pazar yerindeki çalışmalarında bu olayın dikkatlerinden kaçmadığı, bu nedenle de Çal emniyetine yardımcı oldukları, asayiş ekiplerinin, koordineli çalışmanın ne kadar önemli olduğunu da ortaya koymuştur.

Fotoğraf: Temsili