Muğla'nın Fethiye ilçesinde piyasaya sahte mark süren ve vatandaşlardan aldıkları Türk lirası ile dolandırıcılık yapan şebeke çökertildi. 3 ayrı ilde ortaklaşa gerçekleştirilen operasyon sonrasında 7 kişi gözaltına alındı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Fethiye Grup Amirliği ekipleri, Almanya'dan kesin dönüş yapmış veya izne gelmiş vatandaşları hedef alan bir şebekenin mark karşılığı Türk lirası alarak dolandırıcılık yaptığını tespit etti. Müşterilere numune olarak gerçek mark gösteren, fakat değişim esnasında fotokopi mark verip kayıplara karışan zanlıları bulmak için polis çalışma başlattı. Sivil ekipler, C.D. (34), A.A. (26) ve M.S. (27) isimli zanlılara ulaşarak, mark takası için pazarlık yaptı. Yapılan pazarlık sonunda polise sahte mark teslim etmeye çalışan C.D. (34), A.A. (26) ve M.S. (27), H.S. (22), B.H.K. (62) S.K. (25) ve U.G. (22) isimli şüpheliler, fotokopi yapılmış sahte marklar ile yakalandı.
Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 10 adet değişik kişilere ait nüfus cüzdanı fotokopisi, 400 Alman markı, üzerine gerçek Alman markı konularak deste süsü verilmiş 17 adet 100'lük sahte Alman markı destesi, kurusıkı tabanca ve dolandıracakları müşterilere ait ajanda ele geçirildi. Yakalanan zanlıların yapılan sorgulamasında piyasayı bu yolla 445 bin 500 TL dolandırdıkları, tuzaklarına düşürecekleri müşteriler için çetele tuttukları ortaya çıktı.

    Emniyetteki sorguları tamamlanan 7 kişi nitelikli dolandırıcılık suçlaması ile Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.