Denizli'de de bir çok insanı dolandıran bu üçkağıtçılar, ilk önce telefon açıp kendilerinin Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden aradığını, başkomserin görüşmek istediğini belirtiyorlar. Bu arada telsiz seslerini telefondan sizlere duyurmayı ihmal etmiyorlar. Telefonda vatandaşa, "Kimlik bilginizi yakında bir yerlere verdiniz mi? Sizin kimlik bilginizle PKK terör örgütünden Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Ali U. kod adlı kişi kredi çekmiş. Bizim sizi kurtarmamız lazım. Siz cep telefon numaranızı verin, bu dolandırıcılığı açığa çıkarmamız için bu gerekli... Telefonu kesinlikle kapatmayın şuraya gidin, işin temizlenmesi için para gerekli, parayı veya kıymetli ne varsa şuraya bırakın..." gibi sözler sarf ederek insanları kandırıyorlar. Hatta bu dolandırılanlar arasında meşhur kişiler, eğitim düzeyi yüksek vatandaşlar bile var. 

Şehir merkezlerinde umduklarını bulamayan bu dolandırıcılar artık köylere dadanmaya başladı. Köylüyü kandırıp ellerinde ne varsa almak için ellerinden geleni yapıyor. Arayan numarayı polise götürseniz bile polisin yapacağı bir şey yok. Kullandıkları telefonu iş bitince hemen atıyorlar.
Denizli Emniyet Müdürlüğü bu tip aramaların hiç bir zaman yapılmadığını, zaman zaman vatandaşları basın aracılığı ve sms'lerle uyarıyor.