Polis yaptığı iki ayrı operasyonda 8 kilo esrar ile 3 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Araçlarında esrar yakalatan iki şahıs tutuklanırken, kaçak sigara yakalatan 4 şahıs hakkında ise idari işlem yapıldı. 
İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, ilimizde uyuşturucu madde ticareti yapmak isteyen şahıslara yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; Çardak ilçesinde trafik ekiplerince yapılan uygulama esnasında, dur ihtarına uymayarak kaçan bir araç takibe alındı.Uzun bir kovalamaca sonunda  ekiplerce yakalanan araçta gerçekleştirilen aramada ise 8 kilo 40 gram esrar maddesi bulunarak el konuldu. 
Olayla ilgili olarak 2 şüpheli şahıs hakkında Uyuşturucu Maddi Ticareti Yapmak suçundan işlem yapıldı. Zanlılar ıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandı.


KAÇAK SİGARA İLE YAKALANDILAR
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Sigara Kaçakçılığı” yapan şahıs ve organizasyonların tespit edilerek yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda polis,  Dokuzkavaklar Mahallesinde üç ayrı işyerinde yaptığı aramada toplam 3 bin 45 paket kaçak sigara, 10 kg sarmalık kıyılmış tütün, 50 paket (50 gr’lık) paket tütün ve 28 bin 800 adet makaron ele geçirildi. Yakalanan 4 şüpheli şahıs hakkında kaçak sigaralarla ilgili 5607 Kaçakçılık Kanununa Muhalefet suçundan, kıyılmış tütün ve makaronlar ile ilgili olarak da 4733 sayılı kanuna muhalefet suçundan idari işlem yapıldı. Yakalanan kaçak ürünlerin satışında yaklaşık 12 bin 180 lira haksız ve8 bin lira vergi kaybının operasyonla önüne geçildi.