Muğla'nın Fethiye ilçesinde, kredi ile oğluna ev satın alan bir vatandaş, oğlu tayin olmayınca evi satıp kredi borcunu kapatmaya giderken, kapkaççının hışmına uğradı. Oyuncak tabanca ile kapkaçı gerçekleştiren şüpheli, protez bacağı ile kaçamayınca 10 dakikada yakalandı.
Edinilen bilgilere göre, Ersun Eroğlu (52), Artvin'de öğretmen olarak görev yapan oğlu için Fethiye’den banka kredisiyle ev satın aldı. Oğlu Fethiye'ye tayin olamayınca bu evi 74 bin TL’ye satan ve parasını Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki bir bankanın veznesinden tahsil eden Eroğlu, 48 FE 289 plakalı otomobiline bindi. Bu sırada otomobilin arka kapısından içeriye giren S.G. (30) isimli şahıs, elindeki tabancayı Eroğlu'nun başına dayayıp iki torba içindeki 74 bin TL'yi çalıp kaçtı. Eroğlu durumu hemen 155'e bildirip şahsın eşkalini verdi. Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri hemen harekete geçerek, S.G.'yi para torbasıyla birlikte 10 dakika içerisinde yakaladı. Gözaltına alınan zanlı asayiş bürosuna getirildikten sonra doktor raporu için hastaneye götürülürken, gazetecilerin "Kapkaçı neden yaptın" sorusuna, "Hasta kardeşim için yaptım" cevabını verdi.
Kısa sürede yakalanan zanlı S.G.'nin sol ayağının protez olduğu, kapkaç olayını ise oyuncak tabancayla işlediği ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor.