Muğla'nın Fethiye ilçesinde, otel müşterilerinin kredi kartı bilgilerini kopyalayıp internet üzerinden alışveriş yaparak nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen şebeke çökertildi.
Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Fethiye Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında otel resepsiyon görevlisinin de bulunduğu 4 kişiyi gözaltına aldı. Bilişim suçlarına yönelik çalışma yapan KOM Fethiye Şube Müdürlüğü''ne bağlı ekipler, bir otelde resepsiyon görevlisi olarak çalışan A.I.'yı takibe aldı. Ekipler, A.I'nın otele gelen müşterilerin kimlik ve kredi kartı bilgilerini kopyalayarak, bu bilgilerle internet üzerinden alışveriş yaptığını tespit etti. A.I. ve kendisine yardım eden T.I., Ö.A ve M.A.'yı takibe alan ekipler, şahısların internetten verilen siparişleri sahte nüfus cüzdanı kullanarak kargodan teslim alındığı bilgisine ulaştı. Bu yöntemle 20 ayrı alışveriş yapıldığını tespit eden ekipler, şahıslara yönelik önceki gece operasyon düzenledi.
Gözaltına alınan şahısların yapılan ev aramalarında internetten aldıkları 2 adet motosiklet, 3 adet laptop, 11 adet motosiklet parçası ile müştekiler adına düzenlenmiş fatura, sevk irsaliyesi, 19 şahsa ait banka kart bilgisi ve çok sayıda sahte nüfus cüzdanına ulaşıldı. Zanlıların emniyette ifadelerinin alınmasının ardından "suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde banka ve kredi kartı dolandırıcılığı, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.