Edinilen bilgiye göre, İstanbul, Kayseri, Kırıkkaleve Denizli’de çok sayıda vatandaş, banka ve kredi kartlarından bilgileri dışında para çekildiğini belirtmesi üzerine soruşturma başlatıldı. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışma kapsamında ATM’ler de bulunan güvenlik kameraları incelemeye alındı. Polis tarafından incelenen güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, şebeke üyelerinin ATM’lere düzenek yerleştirmeleri ve sökmeleri görülüyor. Yapılan incelemelerin ardından şüphelilerin tespit edilmesi üzerine harekete geçildi. Güvenlik kameralarına yansıyan şüphelilerin kimlik tespitinin yapılmasının ardından teknik ve fiziki takip başlatıldı. Avcılar ve Pendik’te belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

ŞEBEKE LİDERİ BABA OĞUL ÇIKTI
Operasyon kapsamında şebeke lideri İbrahim B. ve Oğuzcan B’nin aralarında bulunduğu Sezgin T., Mutlu A., Okan T. ile şebeke üyelerine sahte kimlik temin eden E.Ş, gözaltına alındı. Şebeke liderlerinden İbrahim B. ve Oğuzcan B.’nin baba oğul olduğu öğrenildi. Adreslerde yapılan aramalarda 4 dizüstü bilgisayar, 2 manyetik şerit okuma ve yazma cihazı, 3 harici DİSK, 4 kart kopyalama düzeneği, 141 adet sahte olarak üretilmiş, kullanıma hazır manyetik şeritli kart, 2 sahte sürücü belgesi, 1 kart basma makinası, 1 adet PVC kaplama makinesi, 1 PVC plastik kalıp ve 25 adet piyasaya sürülmeye hazırlanmış kart kopyalama düzeneği ele geçirildi.

OPERASYON ANI KAMERADA
Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, ekiplerin adreste yaptıkları arama görülüyor. Adrese giren ekipler, şüphelilerin evin çeşitli yerlerine sakladığı düzenekleri buluyor. Adreste ele geçirilen kart basma cihazı dikkat çekerken, çok sayıda sahte kart bulunuyor.

1000 MAĞDUR 500 BİN VURGUN
Gözaltına alınan şebeke üyelerinin ATM’lere yerleştirdikleri düzenekle yaklaşık 1000 vatandaşın banka ve kredi kartlarının şifre bilgilerini kopyaladıkları tespit edildi. Kopyalanan kartların şifre ve hesap bilgileri ile sahte kart basan şebeke üyelerinin 500 bin TL vurgun yaptıkları belirlendi. Şebeke üyelerinin özellikle kamu bankalarına ait ATM’lere düzenek yerleştirdiği görüldü. Kamu bankalarından maaşlarını tahsil eden birçok memur ve emekli vatandaşların kart bilgilerini ele geçiren şebeke üyelerinin lüks içinde yaşadıkları ortaya çıktı.

Gözaltına alınan 6 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete getirildi. Emniyette sorguya alınan şüphelilerden Sezgin T. ve İbrahim B’nin çok sayıda suçtan kaydı olduğu anlaşıldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i tutuklanırken, E.Ş. serbest bırakıldı.