Edinilen bilgiye göre, Bağbaşı’ndan, Kayıhan’a doğru seyir halindeki okul servis aracı tam Zeytinköy Mahallesi, Elma Bahçesi mevkine geldiğinde diğer sokaktan dikkat etmeden ve kontrolsüz bir şekilde çıkan ticari bir otomobilin arkasından hızla çarpması sonucu devrildi.

Çarpmanın etkiyle okul servisi yan yatarak dğer tarafa devrilirken, içinde öğrencilerin olmadığıda bir faciayı önledi. Diğer araçta ters yöne savrularak güçlükle durabildi.

Edinilen bilgilere göre,
okul servisine çarpan sürücü ve yanında ki arkadaşı korku ve panikten dolayı ne yapacaklarını bilmeden hiç beklenmedik bir şey yaparak olay yerinden kaçarak uzaklaştılar. Yan yatık devrili olan okul servisi sürücüsüne ise mahalle sakinleri yardıma koştu.
Olay yerinde olan vatandaşlar hemen emniyet güçleri ve sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı servis şoförüne ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Servise çarpan ve 2 kişi oldukları iddia edilen diğer araçtaki kişilerin ise emniyet güçleri tarafından yakalanması için çalışmalar başlatıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.