Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, piyasa değeri 1 milyon lira olan Roma, Bizans ve Yunan dönemlerine ait 248 parça tarihî eser ele geçirildi. Eserler arasında som altından yapılmış kolyeler ve Yunan mitolojisine ait Athena heykeli de bulunuyor.

Ekipler, Konya’dan çok miktarda tarihî eser getirileceği yönünde istihbari bilgiye ulaştı. Muğla-Marmaris karayolu Gülağzı mevkisinde kontrollerini artıran ekipler, 48 SL 087 plakalı otomobili durdurdu. Arabada bulunan M.Ç. (34), M.Ü. (47) ve G.S.'nin (53) üzerlerinde ve otomobil içinde arama yapıldı. Ön koltuğun alt bölümündeki küçük bir deri çantada, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan tarihî eserler ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılardan M.Ç.’nin Konya, M.Ü.'nün Muğla’nın Yatağan ilçesi, G.S.’nin Tunceli doğumlu olduğu öğrenildi.

Deri çantada Bizans, Roma ve Yunan dönemlerine ait 191 adet bronz para, 15 adet gümüş sikke, 4 adet bronz kurşun haç, 3 adet küpe, 2 adet altın küpe, 2 adet bronz küpe, 2 adet gümüş küpe, 4 adet gümüş kolye, 1 adet yüzük taşı, 21 adet bronz insan ve havyan figürü, heykel ve objeler, 1 adet kil heykelcik, 1 adet 38 boncuklu som altın kolye ve 1 adet 15 boncuklu som altın kolye bulundu. Tarihî eserlerin Marmaris’e götürüleceği, oradan da denizyoluyla yurtdışına kaçırılacağı öğrenildi. Gözaltına alınan M.Ç., M.Ü. ve G.S.'nin, sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.