İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri sahte belgelerle yurtdışından Türkiye'ye getirilen lüks araçlara el koydu.
Edinilen bilgiye göre, tescil edilen sahte beyannamelerle ve miras yolu ile vergilerden muaf olarak ithal edilmek istenen, 2007 model LU656M ve 2008 model BB254N plakalı Mercedes marka araçların, araç kullanma ruhsatları ve araç mülkiyet belgelerinde yapılan incelemelerde, muayene ve satın alınma tarihlerinde, tahrifatların yapılmış olduğunu tespit eden ekipler, belgelerin yapılan kriminal incelemesinde, bilgisayar ortamında printer yardımıyla tahrifat yapılarak yazılmış olduklarını belirledi.
R.D. isimli şahsın söz konusu araçları yurt dışından Türkiye'ye getirdiği, araçların gümrük işlemlerini takibi için ise Gümrük Müşavir Yardımcısı A.K. ile iletişime geçtiğini tespit eden Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, A.K.' nın işyerinde yaptığı aramada, araçların kullanma ruhsatları ve araç mülkiyet belgelerinde tahrifatların yapıldığı elektronik daktilo ile birlikte, 2 saksı içerisine ekilmiş 10 kök Hint keneviri ele geçirdi.
Olayla ilgili olarak, A.K ile N.E, A.G. , R. K. , R.D. , Y.A. , H.Ö. ve M.E. olmak üzere 8 şüpheli hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu uyarınca ilgili Başsavcılığa suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.