Daha önce de Denizli’de kuyumculara sahte altın satan dolandırıcılar bu kez esnafa sahte 3’lü set sattılar. Setlerin üzerinde ünlü bir firmanın amblemi olduğu için sahte olduğu anlaşılamadığı belirtilirken, dolandırıcıların bu yolla iki esnafı dolandırdığı ortaya çıktı. İki kişi olduğu belirlenen dolandırıcıların yakalanması için polis soruşturma başlattı.  
Küresel piyasalardaki gelişmelere bağlığı olarak gram fiyatı 110 liraya dayandığı altında sahtekarlar iş başında. Altının pahalı olmasını fırsat bilen sahtekarlar Denizli’de iki esnafa kolye, küpe ve bileklikten oluşan setlerden sattı. Üzerinde ünlü bir firmanın ambleminin olduğunu gören esnaf setlerin sahte olduğunu ilk görüşte anlayamadı ama daha sonra değerini öğrenmek için altın atölyesine gönderince altınların sahte olduğunu öğrendiler. Sahtecilerin iki esnafa 100 lira değerindeki sahte setleri biner liraya sattığı öğrenildi.

DOLANDIRICILAR KAMERAYA TAKILDI
Kuyumcular durumu hemen Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım’a iletti. Yıldırım, polisi olay yerine çağırdı ama dolandırıcılar aynı yöntemi kullanarak 2 esnafı dolandırdıktan sonra ortadan kayboldular. Polis güvenlik kamerası kayıtlarına bakarak dolandırıcıları bulmak için çalışma başlattı. Olay sonrası Yıldırım olay sonrası tüm kuyumculara sahtecilere karşı dikkatli olunması konusunda uyarı mesajı attı.

DİKKATLİ OLUNMASI GEREKİYOR
Altının gram fiyatının küresel piyasalara bağlı olarak 110 liraya kadar dayandığını ifade eden Yıldırım, sahtekarların bunu bilerek böyle bir olaya kalkıştığını söyledi. Setlerin üzerinde ünlü bir markanın ambleminin bulunduğuna dikkat çeken Yıldırım, esnafın bu yüzden sahte ürünleri ilk bakışta anlayamadığını söyledi. Yıldırım, durumun değerini öğrenilmek için atölyeye gönderilmesi sırasında anlaşıldığını açıkladı. Daha önce de sahte altın satan kişilerin kuyumcular tarafından polise teslim edildiğini aktaran Yıldırım, “Biz sahtekarları buluyoruz. Polise teslim ediyoruz ama savcılık sorgusu sonrası teslim oluyorlar. Sektörde fiyatlar arttıkça sahtekarlar kol geziyor. Esnaf zaten yüksek fiyatlar yüzünden iş yapamıyor. Buna bir de sahtekarların vurduğu darbe esnafı yıkıyor. Esnaf arkadaşlarımızı dikkatli olması konusunda uyarıyoruz. Sahtekarlara karşı dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.