Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, bir çiftlik çalışanı bir çok işletme sahibini, şahısları Afyonkarahisar'dan koyun, dana, saman getirmek bahanesiyle topladığı 100 bin liranın üzerindeki para ile kaçtı.

Dolandırılan çiftlik sahibi Mehmet Fehmi Karabacak, “Konuşabilen, dolandırılan vatandaşlar bana gelmeye devam ediyor. Tanıdığı kişilerden 100 bin liradan fazla topladığı parayla kayıplara karıştı. Bülent K.'nin Afyonlu olduğu doğru ama bir çok soru işaretleri ortaya çıkmaya başladı. Bülent K.'nin dolandırdığı rakamın yanı sıra yanındaki kadının eşi mi değil mi? hatta Türk vatandaşı olup olmadığı araştırılıyor.” dedi.

Çiftlik çalışanının, arkadaş çevresini yüz bin lira dolandırdığı iddiası ile çiftlik sahibi Mehmet Fehmi Karabacak, Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı'na şikayetçi oldu. Kuşadası’nda spor salonu işletmeciliği de yapan Karabacak, “Arkadaş çevrem beni uyanık birisi olarak bilir. Yanımda çalışan personele aylığının üstünde beş kuruş versem senet alırım. Böyle bir oyuna nasıl geldiğimi bir türlü anlayamadım. Zübük filmi bu adamın yanında ne olur ki.” dedi.

Karabacak, başından geçen olayı şöyle anlattı: “Kuşadası’nın Kirazlı köyündeki çiftliğime ve çiftlikteki hayvanlarıma bakıcı aramak için gazeteye ilan verdim. İlan yayınlandıktan sonra Afyonkarahisar ili Şuhut ilçesinden gelen, adının Süleyman K. olarak bildiğim kişiyi eşi ile birlikte işe aldım. Bu kişinin sonradan nüfusa Bülent K. adıyla kayıtlı olduğunu öğrendim. Abisinin kimliği ile yaşayan bu kişi çiftlikte çalışırken bana, 'benim tarım Bağkur'um var, sigorta istemiyorum' dedi. Sigorta parasını da çalıştığı iki ay boyunca elden ödedim. Çiftliğimdeki hayvanlara saman ve yem getirtmesi için verdiğim paralar, kızının staj paraları, çiftliğime ve çiftliğimdeki hayvanlara iyi baktığı için iki ay boyunca aldığı paralar; çiftliğime komşu yol üzerindeki bakkal, market, toptancı ve şahıslardan hayvan almak, yem, saman getirtmek için aldığı paralar ve borç olarak topladığı paralarla ortadan kayboldu."

Şahıs ortadan kaybolduktan sonra köyünün muhtarına ulaştığını anlatan Karabacak, sözlerini şöyle tamamladı: "Süleyman K.'nın adının Bülent olduğunu ve bunun ilk dolandırıcılık olayı olmadığını öğrendim. Muhtar bana, 'dikkat et, o dolandırdığı yerlere geri dönüp, en az ikişer kez daha dolandırır' dedi.”

Karabacak’ın çiftliğine komşu çiftlik sahibi Veli Sürücü ise "Ben de hala şoktayım. İnanamıyorum Böyle bir adama benzemiyordu. Hemen hemen her gece yiyip içerdik, bana 'ben celepim, parayı oradan kazanıyorum' derdi. Her akşam içki ve yemek masrafı yapardı. Ayrıldığı gün, 'koyunları getirirken, kulak küpesi eksik olduğu için jandarma tarafından kamyonun bağlandığı' şeklinde telefonu geldi. Aydın’a durumu çözmek için gittiğini, patronu Mehmet'e de sabah telefon açıp hayvanlara bakmasını söylememi rica etti. Patronunu aramamasının nedeni olarak da uyuyor olabileceğini, rahatsız etmemek için beni aradığını, bir daha arayamayabileceğini söyledi.” şeklinde konuştu.