Aydın’ın iki grup arasında çıkan gerginlikle gündeme gelen Köşk ilçesi ve Umurlu beldesinde polisin 6 adreste yaptığı aramada 84 adet silah ele geçirildi.
Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı Kızıcaköy köyünde 26 Temmuz tarihinde meydana gelen olaylarda silahla köyü basan 4 kişiden 3’nün köylüler tarafından darp edilerek, rehin alınmasının ardından iki grup arasındaki gerginlik 14 Ağustos’ta Köşk ilçe merkezine taşınmıştı. Çevik kuvvetin biber gazıyla müdahale ettiği olaylarda Köşk ilçe merkezi ve Umurlu beldesinde 13 kişi yaralanmıştı. Aydın ve Köşk’te gözaltına alınan 10 şüpheliden 1’isi tutuklanmıştı.
Yaşanan olayların ardından başlatılan soruşturma kapsamında ruhsatsız silah satışı yapıldığı yönündeki ihbarları değerlendiren Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçaklılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun kapsamında Köşk ilçesi ve Umurlu beldesindeki 4 ayrı ikamet ve 2 ayrı işyerinde arama yaptı. Yapılan aramalarda 77 adet değişik marka ve modellerde av tüfeği, 7 adet tabanca, 12 adet fişek ve 4 adet namlu yapımında kullanılan metal boru ele geçirildi.
Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, Aydın Adliyesine sevk edildi. 6136 SKM kanuna muhalefetten hakim karşısına çıkan şüpheliler serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.