Fethiye'de, jandarma ekipleri, düzenledikleri operasyonda bir dönümlük kenevir tarlasına iş makineleri ve traktör yardımıyla girdi.
Fethiye'nin Kemer beldesine bağlı Girmeler köyü Tülübelen Mahallesi’nde çiftçilik yapan evli ve üç çocuk babası Muhammet Ali G.'nin yasa dışı ekim yaptığı ihbarını alan ilçe jandarma komutanlığı ekipleri, öğle saatlerinde Muhammet Ali G.’nin evine operasyon düzenledi. Evin bahçesindeki incir ağacının altında kurumaya bırakılan 100 kilo kubar esrarı toplamaya çalışan Muhammet Ali G., suçüstü yakalandı. Kulübesinde yapılan aramada ruhsatsız bir pompalı tüfek ele geçirildi. Şüphelinin, kenevirleri evine iki kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda yetiştirdiğinin belirlenmesi üzerine jandarma ekipleri, Muhammet Ali G.'yi de yanlarına alarak traktörle yola çıktı. Girmeler köyü Gülerhöyük mevkiinde oldukça dar bir yoldan ve bazen 10 metreyi bulan dikenli tüneller içerisinde sürünerek ormanlık alana ulaşan ekipler, iki noktada yaklaşık 1 dönümlük alana ekili boyları iki metreyi bulan hint kenevirleriyle karşılaştı. Aşırı sıcak altında yaklaşık 2 saat boyunca kenevirleri kesen jandarma ekipleri, piyasa değeri 500 bin TL olan uyuşturucu maddesini bir noktada topladı.

İŞ MAKİNESİNDEN YARDIM İSTENDİ
Ormanlık alanda kesilen ve bir miktar kurutulmuş olarak ele geçirilen hint kenevirlerinin bir traktöre yüklenebilmesi için ormanlık alana yol açılması kararlaştırıldı. Köy muhtarlığının aracılığıyla paletli bir iş makinesi temin edildi. Ormanlık alana giren iş makinesi kısa sürede bir traktörün girebileceği kadar yolu açtı. 600 kök hint keneviriyle 100 kilo üzerindeki kubar esrar traktörle Kemer Jandarma Karakol Komutanlığı’na getirildi. Alınan numunelerin ardından ele geçirilen hint keneviri ve kubar esrar imha edildi.

“ÇOK PİŞMANIM” 
Operasyon sırasında kubar esrarı bir torbaya doldururken suçüstü yakalanan Muhammet Ali G de, baştan sona jandarmanın yaptığı çalışmaları yakından izledi. Gözetimde tutulan Muhammet Ali G., pişman olduğu için kenevirlerin bir kısmını kendisinin kestiğini savunarak, "Tüfeği yılan çıyan için bulunduruyordum. Pişmanım. Bir kere yanılıp şaşarak bir hata yaptım. Hatamdan dönmek için çoğunu gördüğünüz gibi kestim. Bunların hepsini imha edecektim” diye konuştu.