Muğla’da, üniversite ve okulların açılmasını fırsat bilen uyuşturucu tacirlerinin, Doğu ve Güneydoğu’daki büyük çaplı uyuşturucu operasyonları fırsat bilerek ellerindeki uyuşturucuları fahiş fiyata satmak için hint keneviri ekimine ağırlık verdikleri ortaya çıktı.
Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri son bir hafta içinde 110 kilo esrar ve bin 280 kök dişi hint keneviri ele geçirdi. KOM Şube ekipleri son olarak Köyceğiz Beyobası beldesinde D.K. isimli şüphelinin evine yaptıkları operasyonda, 45 kilo 302 gram esrar ve 284 kök hint keneviri ele geçirdi.
Beyobası beldesinde, Mısır tarlasında mısır ürünü arasına gizlenmiş vaziyette ekilen hint kenevirleri olduğu ihbarını alan KOM ekipleri, dün öğle saatlerinde eve operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda narkotik köpeği Çilek görev alırken, evde yapılan aramada değişik bölümlerde satışa hazır 45 kilo 320 gram esrar ele geçirildi. Şüpheli D.K.’nin tarlasında yapılan aramada, 284 kök hint keneviri bulundu.

KENEVİR İÇİN ÖZEL DÜZENEK
D.K. isimli şüphelinin, mısır tarlasına ektiği hint kenevirlerini yetiştirmek için özel düzenek kurduğu ortaya çıktı. Mısır tarlasındaki hint kenevirlerinin sulaması için damlama sistemi kuran D.K., mısır ürünü arasına gizlediği hint kenevirlerini sokak satıcılarına sattığı ortaya çıktı. Emniyetteki hazırlık soruşturmasının ardından D.K. isimli şüpheli, Köyceğiz Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.