Uşak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından oluşturulan uygumla noktasında yolcu otobüslerine yönelik yapılan aramalarda, yaklaşık 2 kilogram esrar ile 7 bin 925 paket kaçak sigara ele geçirdi.

Jandarma tarafından Uşak-İzmir (E-96) karayolunun Güre Beldesi yakınlarındaki Osmandede Çamlığı mevkiinde oluşturulan kontrol noktasında araçlar üzerinde uygulama yapan ekipler Güneydoğu illerinden İzmir istikametine giden 5 farklı yolcu otobüsü içerisinde 2 kilogram esrar ile 7 bin 925 paket kaçak sigara ele geçirdi.

Ankara’dan İzmir’e giden otobüste yolcu olarak seyahat eden F.G. isimli şahsın çantalarda arama yapan jandarma 2 kilogram esrar ele geçirdi. Yolcu otobüslerinde aramalarını sürdüren ekipler, bir yolcu otobüsünde yolcu koltuklarının altlarına gizlenmiş vaziyette 800 paket kaçak sigara ele geçirdi. Sigaraların otobüs çalışanı M.K.’ya ait olduğunu belirleyen jandarma, sigaralara el koyarak M.K.’yı gözaltına aldı.

Diğer yolcu otobüslerinde de Ş.K.’ya ait el çantası ile otobüs bagajında gizlenmiş 1130 paket, S.E. ve S.G.’ye ait çuvallarda 2 bin paket, K.K.’ya ait valizlerde 2 bin paket ve C.M.’ye iki ayrı çuvalda 1994 paket olmak üzere toplam 7 bin 925 paket kaçak sigara ele geçirdi. Sigaralara ve esrar maddesine el koyan jandarma ekipleri, Ş.K., S.E., S.G., K.K., C.M. M.K. ve F.G.’yi sorgulamak üzere gözaltına aldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.