Çameli'de Telefonla Dolandırıcılık Olayları Hız Kesmiyor Çameli'de  dolandırıcılık olayları arttı, Jandarma ve emniyet uyardı. Son günlerde Çameli'de bir çok vatandaşın telefonla aranarak kendisini polis olarak tanıtan kişinin PKK yada KCK ile korkutup "Terör örtü ile ilgili bir bağlantıya karıştınız. Para verirseniz sizi bu olaydan kurtarırız” şeklinde dolandırıcılık olaylarının arttığını ifade ettiler. Son günlerde ilçe merkezi, belde ve köylerden bu yönde bir çok ihbar aldıklarını belirten Emniyet Görevlilieri uyarılarını attırdı.
Bu konuda Çameli  Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Çameli Jandarma Komutanlığı bir taraftan bu dolandırıcılara yönelik çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan da vatandaşlara yönelik eğitici çalışmalarını sürdürüyor.

TELSİZ EFEKTİ İLE İKNA, SONRA “TELEFONU ASLA KAPATMA” YÖNTEMİ

Çameli İlçesinde her gün onlarca vatandaşı arayan telefon dolandırıcıları kendilerini Savcı, Polis ve Emniyet Görevlisi veya Belediye Çalışanı olarak tanıtıp Telekonferans yöntemi, hakim-savcıyım diyerek operasyon yalanı banka hesabınız terör örgütü tarafından boşaltılacak banka hesabınız terör örgütü tarafından boşaltılacak, kuyumcu soygun yerinde kimliğiniz bulundu, suç örgütü sim kartınızı kopyaladı yalanı, ikna edici ses tonuyla konuşma telsiz sesi kullanma. ile gerçekçi olarak vatandaşları tuzaklarına düşürmeye çalışıyorlar bu konuda duyarlı olan Çameli'li  vatandaşlar hemen Çameli Emniyetine ve Çameli Komutanlığına bilgi veriyorlar
Emniyet ve Jandarma Yetkilileri ;Adli mercilerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz (Polis ve Jandarma) hiçbir şekilde vatandaştan para talep etmezler. Halkımızın herhangi bir konu ile ilgili bilgisine ihtiyaç duyulduğunda, telefonla ulaşılsa bile muhakkak suretle ya şahsın ikametinde, iş yerinde ya da polis, jandarma karakolunda yüz yüze görüşülür. Vatandaşlarımız dolandırıcıların sıklıkla kullanmış olduğu yöntemler olan ’hesabınızda bloke var, vergi borcunuz var’ gibi kelimelere itibar etmemeli, hiç kimseye kimlik bilgileri, T.C. kimlik numaraları, hesap numaraları ve banka kartı şifrelerini vermemelidirler. Kaynağını bilmedikleri hiçbir havale ve EFT’yi kabul etmemelidirler. Dolandırıcılık maksadıyla kendilerine polis veya savcı süsü vererek yapılan aramalarda polis telsizi sesi duysalar bile itibar etmemelidirler. Vatandaşlarımız bu tarzda bir yaklaşım içerisinde bulunan şahıslar hakkında en yakın kolluk kuvvetlerine gitmeli veya 155-156’yı arayarak bilgi vermelidirler."