İstanbul Dolmabahçe'de şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın Maçka Parkı civarında meydana geldiği öne sürüldü...
Beşiktaş maçının sona  ermesinden sonra taraftarın dağıldığı saatlerda meydana gelen patlamanın bomba yüklü bir  araçla gerçekleştirilmiş olabileceği beliritiliyor.
Patlamanın çevik kuvvet otobüsüne yönelik gerçekleştirildiği belirtiliyor. 

BAŞBAKAN YILDIRIM BİLGİ ALDI
Başbakan Binali Yıldırım, Beşiktaş'taki patlamalara  ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi  aldı.
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, İçişleri  Bakanı Soylu ve İstanbul Valisi Şahin ile görüştü.
İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: 20'YE YAKIN YARALI VAR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “20’ye yakın yaralımız var” dedi. 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada İstanbul’da meydana gelen patlamayla ilgili, “Saldırının hedefi Çevik Kuvvet polisleri oldu. Bombalı bir araç olduğu değerlendiriliyor. 20’ye yakın yaralımız var. Şehit sayısı konusunda bilgimiz yok” şeklinde konuştu.  
GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlık  tarafından İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında meydana gelen patlamaya  ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.
Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve  Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde  "Milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi  şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda" geçici yayın yasağı  getirilebileceğinin öngörüldüğü ifade edildi.
 
Açıklamada, patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduğunun  değerlendirildiği ve söz konusu olayla ilgili Başbakanlığın yazısı ile geçici  yayın yasağı getirilmesinin uygun görüldüğü belirtilirken, yasağın içeriğine  ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:
 
"Yayın yasağı medya hizmet sağlayıcıları anılan patlamaya ilişkin  olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun'da ve diğer kanunlarda sayılan  yayın ilkelerine uyulması, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek,  terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması ve bu  çerçevede, yayın yasağı patlamaya ilişkin, patlama anı, patlama sonrası olay  yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama  sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve  benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması,  şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi  için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi  bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve  benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir."