Diğer 21 kişi ise polisteki işlemlerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Haklarında yakalama kararı bulunan 3 kişinin ise daha önce FETÖ soruşturma kapsamında tutuklandıkları belirlendi. Söz konusu iki yemek şirketinin vekaleten kestikleri kurban etlerini fakirlere dağıtmayıp yemek yapıp sattıkları, kalan kısmını da karkas et olarak Afyonkarahisar'daki bir sucuk fabrikasına satıp, parasını 'himmet' olarak Fethullah Gülen'e gönderdikleri ortaya çıktı. 

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen 8 Ekim'de FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu öne sürülen iki ayrı yemek şirketinin haklarında yakalama kararı çıkartılan toplam 40 yönetici ve çalışanına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 37 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde aramada yapılırken bazı evrak, CD'lere el konuldu. Denizli'de bir çok kamu kurum ve kuruluşu başta olmak üzere büyük işletmelerin yemek ihalelerini aldıkları belirlenen söz konusu iki şirketin hesap hareketleri de incelemeye aldı. Haklarında yakalama kararı bulunan 3 kişinin ise, daha önce FETÖ'ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınıp, tutuklandıkları belirlendi. Gözaltına alınan 37 şüpheliden 21'i polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

GÜLEN'İN BEDDUALARININ TUTMASI İÇİN DE DUA EDİLMİŞ

İhalelere fesat karıştırmakla suçlanan iki yemek şirketinin çalışanları ile ve mağdurların ifadelerinden, iki yemek şirketine 17- 25 Aralık olaylarının ardından başvuran çok sayıda kişinin vekaleten kestirdikleri kurbanlar için hocalar tarafından edilen dualarda Fethullah Gülen'in bedduaların gerçekleşmesi ve hizmet hareketinin şahlanması için de dua edildiği ileri sürüldü. Ayrıca, iki yemek şirketinin, çalışanlarının ücretlerinden de en az 200'er lira himmet kestiği, vermek istemeyenlerin işten çıkartıldığı da ortaya çıktı. Bu şekilde her iki yemek şirketinde çalışan toplam 160 kişinin aylıklarından kesinti yapıldığı ortaya çıktı. 

VEKALETEN KESİLEN KURBAN ETLERİ SATILDI İDDİASI

İki yemek şirketinin vekaleten kesilen kurban etlerini fakirlere dağıtmayıp, yemek yaparak, kalan kısımını da Afyonkarahisar'daki biri sucuk fabrikasına karkas et olarak sattıkları buradan elde edilen yaklaşık 50 milyon liranın üzerinde bir paranını ise 'himmet' adı altında Fethullah Gülen'e gönderildiği belirlendi. Ayrıca yemek şirketinin yöneticilerinin de sürekli olarak değiştiği de tespit edildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan iki şirketin yöneticileri A.K. (43), K.T. (55), G.Ç. (65), N.Ç. (40) ve çalışanlar A.Ö. (33), İ.A. (37), Ü.A. (45), H.K. (49), M.B. (42), O.T. (44), M.K. (62), İ.Ç. (28), R.K. (24), Y.D. (38), T.D. (29) ve İ.K. (29) polisteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında bugün adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan kişiler arasında Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde ihale komisyonu başkanlığı yapan bir kişinin de bulunduğu öğrenildi. 

YEMEK ŞİRKETLERİNDEN BİRİ TMSF'YE DEVREDİLDİ

İki yemek şirketinden biri olan 'Çağlayan Catering' TMSF'ye devredildi. Diğer yemek şirketi 'Çankallar Catering'in sahibi N.Ç.'nin geçen yıl İzmir'de yapılan FETÖ/PDY operasyonu kapsamında tutuklandığı, bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen 15 Temmuz'daki, darbe girişimi ardından hakkında tekrar yakalama kararı çıkarılan ve aranan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal'ın kardeşi olduğu kaydedildi.












DHA