Uşak'ta, şehirlerarası eşya taşımacılığı yapan ve ev eşyası bulunan kamyondaki eşyaların arasına gizlenmiş 13 koli içerisinde 100 kilo 580 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre; bir ihbarı değerlendiren Uşak polisi, şehirlerarası eşya taşımacılığı yapan ve ev eşyası bulunan kamyondaki eşyaların arasına gizlenmiş 13 koli içerisinde 100 kilo 580 gram uyuşturucu madde ele geçirdi. Olayla ilgili olarak 1 şüpheli gözaltına alındı.
Bir diğer olayda yol uygulaması çalışmalarında gerçekleşti. Şehirlerarası taşımacılık yapan yolcu otobüsünde seyahat eden Suriye uyruklu bir şahsın bulunduğu yolcu koltuğu üst kısmında iki adet poşet içerisinde 1 kilo 980 gram uyuşturucu esrar maddesi bulunarak el konuldu. Olay ile ilgili bir şahıs gözaltına alındı.
Uşak polisinin son olarak yaptığı operasyon ise istihbari çalışmalar neticesinde, doğu illerinden temin edilen uyuşturucu maddelerin Uşak üzerinden batı illerine sevk edileceği bilgisi alındı. Polis önceden tespiti yapılan bir otomobili takibe alarak Uşak merkezde operasyon gerçekleştirdi. Otomobilde yapılan aramada bagaj kısmında streç filme sarılı 5 paket halinde 23 kilo 100 gram esrar maddesi buldu. Bulunan uyuşturucu maddeye el konulurken olay ile ilgili bir şahıs gözaltına alınarak hakkında adli tahkikat başlatıldı.
Yapılan üç operasyonda toplam 125 kilo 66 gram esrar maddesi ele geçirilmiş oldu. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, suç ve suçlularla mücadelenin etkin ve kararlı bir şekilde devam edeceği belirtildi.