Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonda 2 Milyon TL değerinde ecstasy hap ele geçirdi. Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden S.M., tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü koordinesinde, İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Adnan Menderes Gümrük Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yapılan risk analizi sonucunda gerçekleştirilen operasyonda, İstanbul’dan İzmir’e gelen bir vatandaşın valizi X-Ray kontrolüne sevk edildi. Taramada çok sayıda mavi renkli metamfetamin-amfetamin içeren ecstasy olduğu düşünülen hap tespit edildi.Operasyonun devamında şüpheli şahsı karşılamaya gelen şahıslar olduğu tespit edildi. Görevli memurlarca, ecstacy hapları getiren şahıs rolünde şahsı bekleyen kişiyle iletişime geçilerek buluşma yeri tespit edildi. Önceden güvenlik tedbirleri alınan buluşma yerine, yolcu kılığında giden memura yaklaşan şahıs “para avucunda” ibaresini kullanarak, parola olarak katlanmış haldeki 10 TL’lik banknotu kendini bekleyen kişinin eline sıkıştırmasını müteakip, havalimanına gelen yolcu çıkış kapısı önünde yapılan operasyonla yakalandı.“Para avucunda” parolasıyla uyuşturucu kuryesini karşılamaya gelen şahsın, Ankara Barosu'na kayıtlı avukat olduğu tespit edildi.
Yapılan tespit neticesinde valizin tabanında zulalanmış vaziyette metamfetamin-amfetamin içerdiği belirlenen ve ecstasy olduğu tahmin edilen 12 bin 516 gram (55 bin adet) uyuşturucu hap ele geçirildi.
Ele geçirilen 12 bin 516 gram uyuşturucu hapın piyasa değerinin 2 Milyon TL değerinde olduğu tespit edildi.
Operasyonda gözaltına alınan S.M.(33) ve M.G.Ç (32) yapılan sorgulamanın ardından İzmir Adliyesine sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemece S.M. tutuklanırken, M.G.Ç de serbest bırakıldı.